Acasă Stirea zilei Reclama la Cosmote „No Limit”, interzisa fara limita de CNA

Reclama la Cosmote „No Limit”, interzisa fara limita de CNA

110

Un spot publicitar al companiei de telecomunicatii Cosmote, care promoveaza un abonament de tipul „No Limit”, a fost interzis de la difuzarea pe posturile de televiziune, printr-o decizie luata joi de CNA, care a considerat ca respectivul clip dezinformeaza telespectatorii.

 

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a discutat, in sedinta de joi, o reclamatie cu privire la un spot publicitar al companiei Cosmote, considerat de catre reclamant (compania Vodafone) o „forma de publicitate inselatoare, deoarece se omit in mod intentionat anumite informatii absolut necesare publicului pentru ca acesta sa poata lua o decizie de achizitionare in deplina cunostinta de cauza”, transmite Mediafax.

 

Spotul publicitar reclamat promoveaza un abonament de tipul „No Limit” (fara limita – n.r.), iar reclamatia inaintata CNA vizeaza trei aspecte. Primul dintre acestea face referire la pretul lunar al abonamentului. Desi pe eran apare afisat un pret, „nu se precizeaza daca acesta include sau nu TVA-ul, mai ales ca abonamentul respectiv se adreseaza exclusiv persoanelor fizice”.

 

Al doilea aspect semnalat si dezbatut de CNA se refera la convorbirile internationale incluse in respectivul abonament. „Atat in coloana sonora (voice over – VO), cat si pe ecran este difuzata informatia conform careia acest abonament asigura convorbiri nelimitate catre destinatii internationale («vorbesti fara limite international/ nelimitat international»), insa in nota de subsol se precizeaza ca se poate vorbi nelimitat international doar in retelele fixe din Europa si retelele fixe si mobile din SUA, Canada si Israel.

 

Mai departe, pe site-ul de internet al companiei (…) se arata de fapt ca sunt excluse de la nelimitare anumite destinatii fixe din Albania, Belarus, Letonia si Israel. Rezulta ca de fapt exista o nelimitare a apelurilor de voce in international doar catre SUA si Canada pentru ca in rest, de fapt, apelurile sunt limitate (Europa minus Albania, Belarus, si Letonia plus retelele mobile din Europa; exceptii pentru Israel etc.)”, se arata in reclamatia inaintata CNA.

 

In reclamatie au fost semnalate si aspecte care tin de mesajele de tip SMS, MMS si video incluse in acelasi abonament. Daca in spot se precizeaza ca acestea sunt nelimitate in orice retea, realitatea este ca se pot efectua doar in reteaua de telefonie mobila care promoveaza abonamentul, se mai spune in reclamatia transmisa CNA.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos