30 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăDivertismentVideoclipul zileiRecord: Românul condamnat la 350 de ani de inchisoare! Ce a făcut?

Record: Românul condamnat la 350 de ani de inchisoare! Ce a făcut?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un bărbat din Argeş se poate declara campion naţional la numărul de ani de închisoare la care a fost condamnat. Nu mai puțin de 350 de ani ar fi trebuit să stea în spatele gratiilor argeşeanul care și-a început activitatea infracțională în 1968. Nu-și mai amintește de câte ori a fost dus la penitenciar, dar se mândrește că a reușit să rămână în libertate în ultimii șapte ani, relatează Realitatea Plus. 

Ilie Țărcuș are 72 de ani, iar 28 dintre aceștia i-a petrecut la închisoare. Imediat cum a devenit major, argeşeanul a început să fure din locuințe.

”Un furt mărunt, am furat o butelie de aragaz, cum era pe vremuri. Multă lume nu înțelege, aud frecvent o vorbă: ”s-a învățat acolo. Nu e adevărat. Nici cel mai amărât aurolac nu dorește să ajungă acolo”, povestește acesta. 

De-a lungul anilor a trecut prin mai toate închisorile din țară, dar spune că cel mai rău i-a fost la Jilava.

”Stăteai în cameră și te uitai pe coșul sobei și la 6 vedeai crengile de pom. Era frig. Eram în jur de 18 oameni în cameră, recalcitranții din țară adunați, vă dați seama cum se purtau cu noi. Luam bătaie și dacă nu eram vinovați”, își mai amintește Ilie Țărcuș.

Ca să beneficieze de unele privilegii în închisoare, bărbatul accepta să ia asupra sa fapte care nu-i aparțineau. Așa a ajuns să fie condamnat la 350 de ani de inchisoare
”Îmi mai dădeau o țigară, o bară de salam, că după mine nu venea nimeni”, spune acesta. 

După ultima eliberare, bărbatul se ocupă de creșterea fiicei sale de 16 ani, în comuna Ungheni. Are grijă şi de gospodărie, iar vecini spun că este un om de ajutor și că nu au avut probleme cu el de-a lungul timpului.

Ilie Țărcuș a reușit să-l depășească la numărul de ani de închisoare pe Iancu Berilă, celebrul ucigaș de brutari, condamnat la 200 de ani de pușcărie. 

Ultimele stiri