8 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăACTUALITATERegele Mihai al Romaniei L-A DEZMOSTENIT pe Principele Nicolae!

Regele Mihai al Romaniei L-A DEZMOSTENIT pe Principele Nicolae!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Principele Nicolae al Romaniei a ramas fara cea mai de pret mostenire, a anuntat Casa Regala a Romaniei.

Regele Mihai a semnat la 1 august un document prin care i-a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al Romaniei” si calificativul de „Alteta Regala”, anunta secretariatul Casei Regale intr-un comunicat. De asemenea, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei, in conditiile in care Printul Nicolae era al treilea mostenitor al tronului, dupa Principesa Margareta si Principesa Elena (mama sa).

Decizia stranie nu este motivata, dar Regele Mihai spune in comunicatul citat ca „Familia Regala si societatea romaneasca vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti”.

Mai mult, in comunicat se arata ca Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei.

De notat ca in interiorul Casei Regale era de notoritate relatia rece dintre Principele Nicolae si Printul Radu Duda, sotul Principesei Margareta (matusa lui Nicolae).

De asemenea, observatori ai Casei Regale au spus in repetate randuri ca Principele Nicolae nu a reusit sa-si creeze un profil public bine definit. Mai mult, el avea deficiente reale de vorbire si scriere in limba romana.

Un consilier al Casei Regale a declarat pentru Digi24 ca retragerea titlului „nu a fost o pedeapsa” pentru Principele Nicolae, iar acesta a fost „in asentiment” cu Regele Mihai. Ioan Luca Vlad, consilier privat onorific al familiei regale pe probleme internationale, a spus ca Principele nu s-a adaptat la rigorile cerute de pozitia ocupata.


Citeste si:

Astazi este Ziua Regelui, zi cu TRIPLA IMPORTANTA ISTORICA!

ZIUA REGALITATII, sarbatorita la Bucuresti in absenta Regelui Mihai!

Topul INCREDERII la romani! Surpriza DE PROPORTII pe locul 2!


Comunicatul casei Regale:

„In ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al Romaniei” si calificativul de „Alteta Regala”. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare in aceeasi zi.In calitate de Sef al Casei si Familiei Regale ale Romaniei, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala si societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti.

Pastrand aceeasi afectiune nepotului sau, Regele Mihai nadajduieste ca Nicolae va gasi, in anii viitori, un fel potrivit de a-si servi idealurile si de a folosi calitatile cu care Dumnezeu l-a inzestrat.

Alteta Sa Regala Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit instiintarea acestei decizii, printr-o scrisoare personala trimisa de Majestatea Sa Regele.”

Ultimele stiri