Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare este executata pentru datorii de 1,3 milioane lei

Un executor judecatoresc impreuna cu un avocat al unui furnizor de servicii al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) au venit, luni dimineata, la sediul central al institutiei din Drobeta Turnu Severin, pentru a pune sechestru pe mai multe masini, in contul unor datorii ale regiei.

Potrivit unor surse din cadrul regiei, ar fi vorba despre sase autoturisme care apartin RAAN si care au fost scoase in spatele institutiei pentru a fi ridicate in contul datoriei, la fata locului aflandu-se mai multi agenti de paza, dar si jandarmi care asteapta ca masinile sa fie ridicate in siguranta.

De asemenea, conform surselor citate, va fi pus sechestru, luni, si pe doua locomotive ale regiei, in contul unei datorii totale de 1,3 milioane de lei catre diversi furnizori.

La ora transmiterii acestei stiri, executorul judecatoresc si avocatul firmei care executa silit regia sunt in negocieri cu conducerea institutiei.

Liderul de sindicat al platformei Romag Prod, Florin Rogobete, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca au fost blocate conturile regiei, iar cei aproximativ 2.700 de angajati ai platformelor RAAN nu si-au primit salariile pentru luna aprilie, care ar fi trebuit achitate in 25 mai.

Miercuri, 29 mai, conducerea regiei a fost schimbata, in locul directorului general al RAAN Marius Preda fiind numit Dan Andrusca, consilier al ministrului Constantin Nita.

Premierul Victor Ponta declara, la sfarsitul lunii martie, ca Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin este „una dintre cele mai dificile probleme mostenite din trecut”, sustinand ca in prezent „grija” autoritatilor sunt angajatii, care insa nu vor putea fi mentinuti toti.