Acasă Economie Regionalizarea Romaniei: Leii regionali si judetele bolnave! Vezi HARTA

Regionalizarea Romaniei: Leii regionali si judetele bolnave! Vezi HARTA

Regionalizarea Romaniei va ajuta la reducerea decalajului dintre dintre regiunile slab dezvoltate si cele dezvoltate, sustin oficialii guvernului.

„Din pacate, in Romania, de 23 de ani sistemul administrativ a fost blocat. L-am mostenit asa de dinainte de revolutie si am ramas cu el in aceeasi forma. Vrem sa facem un sistem functional, un sistem care sa ajute cetateanul sa o duca mai bine. Regionalizarea are doua obiective: reducerea decalajului de dezvoltare dintre sat si oras, dintre regiunile slab dezvoltate si cele dezvoltate si asigurarea unor standarde de calitate inalta a serviciilor publice pentru cetateni”, a declarat saptamana aceasta Liviu Dragnea, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice .

Cu alte cuvinte, actualele judete care produc, ar urma sa le traga in sus pe cele sarace. Diferenta de dezvoltare intre judetele aceleiasi regiuni este in unele cazuri foarte mare.

Liderii regionali, luati dupa produsul intern brut pe cap de locuitor sunt Cluj pentru regiunea Nord-Vest, Brasov pentru regiunea Centru, Iasi pentru Nord-Est, Constanta pentru Sud-Est, Arges pentru Muntenia, Gorj pentru Sud-Vest si Timis pentru Vest.

Pe aceleasi criterii, judetele care-si trag regiunile in jos, fiind cele mai slab dezvoltate, sunt Maramures in Nord-vest, Covasna in Centru, Vaslui in Nord-Est, Vrancea in Sud-Est, Teleorman in Muntenia, Mehedinti in Sud-Vest si Hunedoara in Vest.

Sursa: economica.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVasile Blaga: PDL nu se rupe! Nu-l mai bagati in seama pe Alba ca Zapada!
Articolul următorGigi Becali a fost CONDAMNAT la TREI ani de INCHISOARE cu executare! Decizia este definitiva!