Acasă Social Gigi Becali a fost CONDAMNAT la TREI ani de INCHISOARE cu executare!...

Gigi Becali a fost CONDAMNAT la TREI ani de INCHISOARE cu executare! Decizia este definitiva!

Gigi Becali a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

Potrivit deciziei luate luni, completul de cinci judecatori al instantei supreme l-a condamnat pe Becali la doi ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata.

Gigi Becali: „Merg acasa la familie si rog organele in drept sa aiba un minim de decenta si respect si sa astepte sa ma prezint singur”.

In cazul finantatorului echipei Steaua Bucuresti – condamnat anterior la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul privind sechestrarea de persoane -, instanta a revocat suspendarea executarii acestei pedepse. Judecatorii au reindividualizat pedepsele de cate trei ani de inchisoare primite de Becali in acel dosar si le-au contopit cu pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru fapta din dosarul privind schimbul de terenuri.

Dupa recontopirea pedepselor, au aratat judecatorii, Gigi Becali urmeaza sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de trei ani de inchisoare cu executare, din care instanta a dispus sa fie scazuta perioada 2 aprilie – 17 aprilie 2009, in care omul de afaceri a fost retinut si arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrarii de persoane.

Tot in dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina au fost condamnati la cate doi ani de inchisoare cu executare.

In cazul fiicei fostului ministru al Apararii, Ioan Babiuc, instanta a dispus mentinerea achitarii decise de cei trei judecatori ai instantei de fond.

George Becali, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, si Dumitru Cioflina au fost achitati, in 24 mai 2012, de instanta suprema in dosarul schimbului de terenuri dintre Becali si Ministerul Apararii Nationale, decizia fiind atacata cu recurs de catre procurori.

Astfel, George Becali fusese achitat pentru infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, Victor Babiuc si fiica lui, Ioana, pentru luare de mita si, respectiv, complicitate la luare de mita, iar Dumitru Cioflina pentru abuz in serviciu. Decizia a fost atacata cu recurs la completul de cinci judecatori al instantei supreme, care a dat astazi o sentinta definitiva in acest dosar.

Potrivit procurorilor, in perioada 1996-1999, in calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publica a statului din zona Voluntari (fosta Ferma Rosia), MApN a efectuat doua schimburi de terenuri cu George Becali, suprafata totala cedata acestuia in urma celor doua schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinta prejudicierea statului roman cu suma totala de 892.758 de dolari.

Sursa: mediafax.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentRegionalizarea Romaniei: Leii regionali si judetele bolnave! Vezi HARTA
Articolul următorComisia Europeana a decis ca laptele sa aiba o eticheta de origine!