Michael WinnerRegizorul britanic Michael Winner, cunoscut mai ales pentru filme ca Death Wish sau The Nightcomers, cu Marlon Brando, dar si pentru declaratiile sale controversate de anul trecut, cand afirma ca isi doreste sa fie eutanasiat, a murit din cauze naturale la varsta de 77 de ani.

In 2011, acesta se casatorise cu Geraldine Lynton-Edwards, fosta dansatoare, la 55 de ani de la prima intalnire, relateaza contactmusic.com.

In perioada 1960 – 1999, regizorul, care suferea de o boala a ficatului, a facut peste 30 de filme, printre care si un remake dupa The Big Sleep.

In 2007, regizorul a contractat o infectie bacteriana, Vibrio vulnificus, dupa ce a consumat stridii in Barbados. A fost la un pas de moarte de mai multe ori, aproape i s-a amputat un picior si a suferit 19 operatii.

Chiar daca s-a vindecat, in 2011 a ajuns la spital cu o alta intoxicatie, dupa ce a mancat o specialitate din carne de vita cruda, chiar daca stia ca asta i-ar putea pune in dificultate sistemul imunitar. I s-au dat atunci intre 18 si doi ani de viata, previziune din pacate implinita.

A fost momentul in care a declarat ca se gandeste la modul cel mai serios sa apeleze la sinucidere asiatata, la o clinica in Elvetia, insa in cele din urma a renuntat la idee.