Acasă Stirea zilei Reintroducerea examenelor de admitere la liceu si facultate in atentia fostilor ministri...

Reintroducerea examenelor de admitere la liceu si facultate in atentia fostilor ministri ai Educatiei!

28

Admiterea la liceu si la facultate ar trebui sa se faca din nou pe baza de examen, sustin fostii ministri ai Educatiei, Ecaterina Andronescu si Liviu Pop, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat transmis de Federatia Sindicatului Liber din Invatamant (FSLI), senatorul Liviu Pop si prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu s-au intalnit, joi, cu reprezentanti ai FSLI, in cadrul discutiilor fiind evidentiata necesitatea reintroducerii examenului de admitere la liceu si in universitati.

„Cred ca admiterea obligatorie in universitati scade presiunea de la Bacalaureat si examenul redevine ceea ce in mod normal trebuie sa fie. Si anume, o evaluare de sfarsit de ciclu si mi se pare ca lucrul acesta este corect si putem rezolva modificand legea. Trebuie sa schimbam legea. Consider ca am putea face acest lucru pentru anul urmator”, a afirmat Ecaterina Andronescu in cadrul intalnirii.

Din punctul de vedere al senatorului Liviu Pop, in momentul de fata exista o presiune atat asupra elevilor, cat si a cadrelor didactice. In clasele V-VIII se doresc medii foarte mari, fara a se tine insa cont de faptul ca notele trebuie sa reflecte cunostintele elevilor.

„Doar in acest fel Bacalaureatul si Evaluarea Nationala vor redeveni ceea ce trebuie sa fie, si anume o evaluare pentru fiecare elev, la finele unui ciclu de invatamant”, se arata in comunicatul FSLI.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos