Acasă Economie Reorganizarea AVAS lasa fara serviciu zeci de persoane

Reorganizarea AVAS lasa fara serviciu zeci de persoane

avas concedieriMinistrul Economiei, Varujan Vosganian va propune un proiect de Ordonanta de Urgenta privind reorganizarea AVAS, prin care, din cauza restrangeriii portofoliului institutiei, personalul acesteia va fi redus cu cateva zeci de persoane.

„Saptamana aceasta vom prezenta o Ordonanta de Urgenta care priveste reorganizarea AVAS si in care, din cauza restrangerii portofoliului acestuia, propunem si o restrangere de personal de cateva zeci de persoane”, a afirmat Vosganian.

El a precizat ca auditul restructurarilor bugetare, anuntat de Guvern, va fi coordonat de vicepremierului Liviu Dragnea, in calitatea sa de ministru al Administratiei.

„La nivelul ministerului Economiei, dupa un dialog cu sindicatele si cu compartimenetele specializate, auditul va avea in vedere pe de o parte stabilirea responsabilitatilor pe fiecare compartiment, apoi evaluarea personalului care exista in fiecare compartiment si care este nivelul sau de pregatire, urmand apoi sa facem o compatibilizare intre strategiile pe care ni le asumam si personalul care exista”, a spus Vosganian.

El a precizat ca sunt zone in care personalul este excedentar, dar sunt si zone in care acesta este deficitar (departamentul juridic, de politici industriale), apreciind ca ar trebui gasite o modalitate de a acoperi lacunele de structura profesionala.

„Ideea ca nu facem angajari in sectorul bugetar e o idee gresita, care condamna in primul rand pe absolventii facultatilor de administratie publica. Nu mi se pare corect sa refuzam absolventilor dreptul de a lucra in administratia centrala, care trebuie intinerita si profesionalizata”, a spus ministrul, intrebat daca in cadrul departamentelor unde personalul este deficitar se vor face angajari.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedent„Sistem de prostitutie” cu minore in anturajul lui Berlusconi!
Articolul următorTőkés il da in judecata pe Ponta!