Acasă Politica Tőkés il da in judecata pe Ponta!

Tőkés il da in judecata pe Ponta!

tokes ponta stireazileiPresedintele Consiliului National Maghiar din Transilvania, eurodeputatul Tőkés László, afirma, intr-un comunicat, ca este „jignit in demnitatea fundamentala, de cetatean roman si european” de afirmatiile premierului Ponta la adresa sa si ca este nevoit, astfel, sa isi apere „onoarea in justitie”.

Tokes precizeaza, intr-un comunicat remis agentiei Mediafax, ca in Articolul 1 al Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene se precizeaza: „Demnitatea umana este inviolabila. Aceasta trebuie respectata si protejata”.

„Sunt jignit in demnitatea mea fundamentala, de cetatean roman si european, de afirmatiile stigmatizante ale premierului Victor Ponta, conform carora atat eu, cat si fostul ministru al Justitiei, doamna Monica Macovei, am fi «reprezentantii intereselor straine indreptate impotriva Romaniei», finantati de cei care vor ca Romania sa fie o tara instabila, atacata din toate partile”. Ma simt ofensat in loialitatea mea fata de Romania si in identitatea mea de etnic maghiar de afirmatia ca as folosi un «limbaj horthyst». Acuzatiile nefondate ale prim-ministrului socialist roman sunt atat de grave, incat ma simt nevoit sa-mi apar onoarea in justitie”, sustine Tőkés.

Potrivit acestuia, afirmatiile facute de premier sunt „cu atat mai grave cu cat ele constituie fundalul cursului politic antimaghiar general declansat odata cu instalarea actualei guvernari”.

 

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentReorganizarea AVAS lasa fara serviciu zeci de persoane
Articolul următorTarom vrea sa se relanseze prin eliminarea epavelor Airbus A310