Acasă Economie Retailerii fac bilantul.Vezi ce si-au cumparat romanii de Black Friday si cati...

Retailerii fac bilantul.Vezi ce si-au cumparat romanii de Black Friday si cati bani au cheltuit

24

Chiar daca Black Friday made in Romania nu are aceeasi amploare ca in Statele Unite, retailerii de la noi anunta ca au realizat vanzari consistente in perioada reducerilor.

Potrivit datelor furnizate de cele doua companii, Altex a incasat in cele trei zile, impreuna cu Mediagalaxy, 15 milioane de euro, iar Flanco de circa 12,1 milioane euro.

„In topul vanzarilor s-au situat televizoarele LED, frigiderele, masinile de spalat, urmate de laptopuri si tablete. Din cele trei zile de vanzari, cel mai mare volum a fost inregistrat in prima zi, pe 23 noiembrie, cand vanzarile au ajuns la 6 milioane de euro”, se precizeaza intr-un comunicat emis de Altex. Flanco a anuntat ca a avut vanzari de 55 milioane lei (12,1 milioane euro la cursul BNR de vineri), peste 500.000 de vizitatori vizitand aceasta retea comerciala. Dintre acestia, 100.000 de consumatori au ales cel putin un produs din oferta Black Friday in cele trei zile de campanie.

Cele mai cautate produse au fost televizoarele cu ecran plat, notebook-urile, tabletele, aparatele foto, masinile de spalat si produsele electrocasnice incorporabile. In cadrul campaniei Black Friday, organizate de Flanco, s-au distins produsele premium, cu o crestere semnificativa a ponderii in mixul de vanzari. Astfel, achizitiile de ultrabook-uri au reprezentat 15% din totalul vanzarilor, fata de ponderea de 2-3%, inregistrata in octombrie 2012. Mai mult, si televizoarele cu ecran plat si diagonala mare si masinile de spalat cu capacitate mai mare de 7 kg si functii tehnologice avansate s-au incadrat in acelasi trend pozitiv, demonstrand apetitul romanilor pentru tehnologie.

Si in mediul virtual vanzarile au mers bine. O analiza PayU arata ca magazinele online care au implementat promotii pe 23 noiembrie 2012, de Black Friday, si-au majorat vanzarile cu 325% fata de ziua anterioara, cea mai mare valoare a unei tranzactii ridicandu-se la 6.900 euro. Fata de Black Friday din 2011, numarul mai mare de magazine participante la Black Friday a dus la o crestere a numarului de tranzactii cu 104% pe 23 noiembrie 2012 fata de 25 noiembrie 2011. In cele trei zile de reduceri, F64 a inregistrat 5.800 de comenzi, dintre care 74% au venit exclusiv online, prin intermediul site-ului f64.ro, desi aceasta a avut mai multe momente in care a fost offline.

Valoarea totala a comenzilor inregistrate in ultimul weekend al lunii noiembrie s-a ridicat la 1,47 milioane euro. Mai mult, peste 80% dintre comenzi au fost livrate, urmand ca toate celelalte colete sa fie trimise in cel mai scurt timp.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos