Acasă Monden Revista Vogue – scandal creat de coperta ultimei editii

Revista Vogue – scandal creat de coperta ultimei editii

47

Coperta ultimului numar al revistei Vogue Hommes International a creat multa indignare in randul asociatiilor de aparare a drepturilor femeii. In imagine, modelul si actrita Stephanie Seymour este prinsa de gat de manechinul Marlon Teixeira.

Patru organizatii din SUA (Sanctuary for Families, Safe Horizon, Equality Now si National Organization for Women) au cerut companiei Conde Nast Publications, care detine revista Vogue sa o retraga imediat de pe piata din New York, aflam din Daily Mail.

In scrisoare de protest inaintata, aceste organizatii considera ca imaginea de pe coperta este „ingrijoratoare”, deoarece „glorifica violenta impotriva femeilor ca pe un gest de dragoste”.

„A sufoca pe cineva nu trebuie privit ca un accesoriu la moda si, cu certitudine nu trebuie ca asa ceva sa fie utilizat pentru a se vinde revistele”, se mai adauga in scrisoare.

„Aceasta imagine cu adevarat ingrijoratoare a unei femei strangulate, transmite un mesaj periculos fiecarei persoane care vede aceasta revista: a sugruma pare mai degraba un semn de pasiune, decat de violenta”, se mai afirma in scrisoare. Organizatiile au cerut reprezentantilor firmei Conde Nast sa-si ia angajamentul de a nu mai publica imagini violente pe viitor.

Sedinta foto pentru aceasta ultima editie Vogue fost realizata de controversatul fotograf american Terry Richardson, 45 de ani, care a fost acuzat in repetate randuri de hartuirea sexuala a manechinelor tinere, ultimul scandal de acest gen fiind in 2010.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos