Acasă ACTUALITATE REVOLUTIE in Biserica Ortodoxa Romana! Doi stareti se ridica impotriva conducerii!

REVOLUTIE in Biserica Ortodoxa Romana! Doi stareti se ridica impotriva conducerii!

15

Scandal imens în cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Doi stareţi s-au revoltat impotriva conducerii BOR.

Staretul unui schit din Arhiepiscopia Romanului si Bacăului, ieromonahul Macarie Banu si colegul său Atanasie Parfenie au decis să întrerupă pomenirea IPS Ioachim Băcăuanul în cadrul Liturghiei. Călugării protestează fată de însusirea de către IPS Ioachim Băcăoanul a documentelor Sinodului Panortodox din Creta, din 2016.

Macarie Banu si Atanasie Parfenie, au elaborat o petitie si au trimis-o conducerii eparhiei amintite, în care-si motivează o decizie nemaiîntîlnită, spun oamenii îmbrăcati în sutane, în istoria Bisericii, aceea de a protesta fată de aderarea înaltului prelat la hotărîrile de anul acesta ale Sinodului Panortodox din Creta. În documentul amintit, cei doi călugări îl anuntă pe IPS Ioachim Băcăuanul că:

„începînd din Duminica Sfintilor Români, 3 iulie 2016, noi, Ieromonahul Macarie Banu, staretul Schitului Oituz – Bacău si ieromonahul Atanasie Parfenie am întrerurupt pomenirea Dumneavoastră ca ierarh al Arhiepiscopiei Romanului si Bacăului, la toate sfintele slujbe bisericesti si vom rămîne la această decizie pînă în momentul în care vă veti dezice public de abaterile de la dreapta credintă, pe care vi le semnalăm“, anunţă mont.ro.

Se mai spune că numărul monahilor care împărtăsesc pozitia celor de la Oituz s-ar ridica la aproximativ 40 din cele aproximativ 27 de mănăstiri si schituri din subordinea Arhiepiscopiei, mai spune sursa citată.
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos