Acasă Economie Rezultate uimitoare. Economia Romaniei a depasit orice asteptare in prima parte a...

Rezultate uimitoare. Economia Romaniei a depasit orice asteptare in prima parte a anului 2021

211

Institutul Național de Statistică a transmis marți primele date (semnal) cu privire la evoluția economiei pe primele 3 luni din an. Potrivit estimărilor, PIB-ul României a crescut în primul trimestru din 2021 cu 2,8% față de trimestrul anterior.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Economiștii se așteptau la o creștere de cel mult 1% față de trimestrul anterior și la o contracție mai mare față de primul trimestru din 2020.

Estimările “semnal” precum şi cele provizorii ale Produsului intern brut trimestrial sunt afectate de dificultăţile create de criza pandemică şi de instituirea stării de urgenţă şi a stării de alertă. Aceste dificultăţi au fost legate de colectarea datelor de bază care reprezintă intrări pentru conturile naţionale şi s-au concretizat printr-o creştere a ratei de non-răspuns.

Pentru completarea informaţiilor au fost utilizate surse alternative pentru a diminua,cât mai mult posibil,efectele acestor cauze asupra calităţii indicatorilor produşi. Conform practicii curente, datele publicate astăzi vor face obiectul unor revizuiri, conform calendarului comunicatelor de presă şi a politicii de revizuire a conturilor naţionale publicate pe site-ul INS, pe măsură ce noi surse de date devin disponibile. În condiţiile actuale, revizuirile ar putea fi mai mari decât de obicei.

Sursa: Hotnews.ro

URMARESTE-NE PENTRU CELE MAI IMPORTANTE STIRI
Articolul precedentInca o prestatie indoielnica a Politiei. Dupa cazul de la Onesti si dubla crima de la Pitesti fusese anuntata!
Articolul următorCine o inlocuieste pe Renate Weber? Propunerile PNL și UDMR pentru Avocatul Poporului