Acasă Romani in strainatate Roman retinut in timp ce mergea sa LUPTE in Siria!

Roman retinut in timp ce mergea sa LUPTE in Siria!

29

Starea de conflict din Siria l-a facut pe un roman sa lase totul in urma pentru a pleca la razboi, scrie mediafax.ro.

Autorităţile turce au reţinut în primele şase luni ale acestui an 457 de „combatanţi terorişti străini” care încercau să meargă la luptă în Siria, inclusiv un român, au declarat miercuri surse din cadrul forţelor armate turce, citate de agenţia Anadolu în pagina electronică.

Suspecţii reţinuţi sunt cetăţeni din 32 de ţări, cei mai mulţi fiind chinezi. Potrivit surselor militare, dintre cei 457 de „combatanţi străini” reţinuţi, 241 sunt cetăţeni chinezi, 56 ruşi, 13 britanici, 12 francezi, cinci germani, cinci olandezi, cinci belgieni, doi americani, doi spanioli, doi italieni, doi bulgari, un român, un danez, un slovac şi un australian.

De asemenea, pe listă mai figurează 30 de palestinieni, 29 de turkmeni, nouă saudiţi, şapte afgani, şase sud-coreeni, şase tadjici, cinci azeri, trei uzbeci, doi iranieni, doi tunisieni, un brazilian, un marocan, un kazah şi un egiptean.


Citeste si:

FOTO – L-ai vazut in ”Piratii din Caraibe”, alaturi de Johnny Depp! A lasat actoria si a plecat sa OMOARE JIHADISTI in Siria!

SIRIA in alerta! ZONE OCUPATE DE ARMATA SIRIANA survolate de AVIOANE ISRAELIENE!


Potrivit surselor citate, suspecţii au fost arestaţi la frontiera turcă, în timp ce încercau să intre ilegal în Siria, şi sunt consideraţi de autorităţi „combatanţi terorişti străini”.

Într-un anunţ separat făcut anterior, în cursul zilei de miercuri, Statul Major General turc a precizat că autorităţile au oprit în decurs de 24 de ore peste 400 de persoane care încercau să traverseze ilegal graniţele ţării.

Turcia are o frontieră comună de 900 de kilometri cu Siria şi găzduieşte aproape două milioane de refugiaţi din această ţară afectată de un conflict armat între forţele regimului Bashar al-Assad şi grupările rebele.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos