Acasă International Romani judecati in SUA pentru ca le-au furat de pe carduri clientilor...

Romani judecati in SUA pentru ca le-au furat de pe carduri clientilor Subway 10 mil. USD

30

Doi romani au pledat vinovati, in Statele Unite, pentru participarea la o retea de fraudare a cardurilor bancare prin patrunderea neautorizata in sistemul informatic al lantului de restaurante Subway. Iulian Dolan, in varsta de 28 de ani, originar din Craiova, a pledat vinovat la acuzatiile de frauda cibernetica si bancara. Aceleasi acuzatii au fost recunoscute de Cezar Butu, in varsta de 27 de ani, originar din orasul Ploiesti, informeaza site-ul Techworld.com.

 

Dolan si Butu se numara printre cei patru romani pusi sub acuzare in decembrie 2011 de Tribunalul districtual din New Hampshire pentru ca au accesat date bancare prin intermediul POS-urilor utilizate de comercianti, lucru care le-a permis sa efectueze cumparaturi ilicite in valoare de milioane de dolari. Conform acordului cu procurorii, Dolan a acceptat sa fie condamnat la sapte ani de detentie, iar Butu, la 21 de luni.

 

Un alt roman, Adrian-Tiberiu Oprea, este in arest si va fi judecat in New Hampshire. Schema de fraudare a vizat 146.000 de carduri bancare, iar pierderile se ridica la 10 milioane de dolari.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos