Romania are profil de utilizator pe Facebook! Peste 7,2 milioane de romani au cont pe reteaua de socializare!

In prezent, sunt slabe sanse ca cineva sa nu fi auzit cel putin o data de reteaua de socializare Facebook. Si cu atat mai putini sunt cei care nu au un cont pe aceasta. De ce spunem asta? Romanii au ajuns sa detina nu mai putin de 7,2 milioane de conturi pe reateaua de socializare Facebook. In crestere cu 25% fata de ianuarie 2013, potrivit serviciului de monitorizare Facebrands.

facebook

utilizatori-Facebook

Cei mai multi utilizatori romani sunt din Bucuresti, 1,48 milioane, insa cifra lor reprezinta doar 22% din totalul utilizatorilor care si-au setat orasul in profil. Urmeaza Cluj-Napoca cu putin peste 260 de mii de utilizatori si Timisoara si Iasi cu fix 260 de mii. Ultimele locuri la acest capitol sunt ocupate de Rosiori de Vede, Dragasani si Carei a caror numar de utilizatori este cuprins intre 10.140 si 10.600.

top-orase-cu-Facebook

Daca ne uitam la varsta predominanta a utilizatorilor, se pare ca aceasta este intre 25 si 34 de ani detinand un procent de 30,1% din totalul romanilor care au un profil de Facebook. Pe locul secund se afla cei cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani cu un procent de doar 27,2 %.

Varsta-Facebook

Daca privim la sex, cei mai multi utilizatori sunt barbati – 63,93%.

Sex-Facebook

Iar cei mai multi sunt singuri.

stare-civila-FacebookSursa: ITRocks