Acasă Stirea zilei Romania are rezerve de gaze de sist echivalente consumului pe 100 de...

Romania are rezerve de gaze de sist echivalente consumului pe 100 de ani!

33

Romania are rezerve de gaze de sist de 1.444 miliarde de metri cubi, estimeaza Administratia americana pentru informatie in domeniul energiei (EIA).

Romania consuma anual aproximativ 14 miliarde metri cubi de gaze, cantitate asigurata in proportie de 80% din productia interna. Diferenta este importata din Rusia, prin intermediari, la preturi ridicate.

Astfel, agentia guvernamentala americana estimeaza ca Romania are rezerve de gaze de sist recuperabile tehnic (nedescoperite, care ar putea fi accesate cu tehnologia existenta) de 51.000 miliarde picioare cubice (cubic feet), adica 1.444 miliarde metri cubi.

Potrivit EIA, rezervele dovedite de gaze naturale ale Romaniei erau estimate la inceputul acestui an la 4.000 miliarde picioare cubice, echivalentul a 113 miliarde metri cubi.

Romania se plaseaza pe locul al treilea in UE privind rezervele de gaze de sist, dupa Polonia (4.190 miliarde metri cubi) si Franta (3.879 miliarde metri cubi), potrivit raportului EIA.

In ceea ce priveste petrolul prins sub formatiuni de roca de sist in Romania, EIA estimeaza un volum de 300 milioane de barili, fata de rezerve dovedite estimate la 600 milioane de barili din alte tipuri de zacaminte.

Astfel, potrivit estimarilor institutiei americane, explorarea zacamintelor de sist ar creste cu 50% rezervele de petrol ale Romaniei si de peste 10 ori rezervele de gaze naturale.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMinorii cu varste cuprinse intre 15 si 16 ani ar putea fi zilieri doar cu acordul parintilor!
Articolul următorDetaliile misterioase din interiorul Pamantului: Oamenii traiesc pana la 900 de ani! VIDEO