4.7 C
București
miercuri, februarie 28, 2024
AcasăDivertismentComentariul zilei”Romania si Marea Britanie sunt doua tari exact la fel. Diferenta este...

”Romania si Marea Britanie sunt doua tari exact la fel. Diferenta este in capul nostru. Noi ne victimizam, britanicii valorifica”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un român, Vlad Vaida din Cluj a făcut o comparație între România și Marea Britanie. El spune că difernțe între cele două „lumi” sunt doar în capul nostru. Românii se victimizează iar britanicii valorizează. Vlad și-a expus comparația pe blogul personal vladvaida.com
„Am fost una dintre acele persoane. Acel tip de persoane care au impresia ca dincolo de granita aerul este diferit, ca oamenii sunt alte fiinte, teoretic, ca totul e diferit peste granita. M-am inselat. Totusi, prima data cand am ajuns a fost un sentiment “nou”, de bine, dar a fost scurt, ca un orgasm. Dupa asta? Am ajuns cu picioarele pe pament si am realizat ca nu e nimic special.

 Dar totusi, ceva e diferit, ceva. O fi in creierul nostru? Poate! Dar totusi ceva pare fi diferit. Eu zic totusi ca e in creierul nostru. Cine a mai vizitat alte tari stie despre ce vorbesc!

In opinia mea, un lucru e diferit si acel lucru este modul in care societatea priveste UK fata de Romania. Cand am ajuns in UK prima data am fost efectiv FASCINAT sa ma plimb prin cartierele lor mult diferite fata de Romania. Eu sunt un junkie al serialelor. Ma uit la seriale americane cat si englezesti. Era un sentiment aparte sa te uiti la acel serial din Romania, sa vezi teoretic o alta lume iar dupa sa “experimentezi” chiar tu acea lume? Are sens ce vorbesc? Poate ca nu.

12571018_168549450179267_1850643439_n

Oricum, punctul in care vroiam sa ajung este ca UK este exact ca si Romania. Diferentele sunt:

Modul de gandire al oamenilor: Oamenii din Romania, in opinia mea, se victimizeaza. In Romania, e, e greu. Dar la fel de greu e si in UK. Or avea ei salariu de 1500 de lire dar viata e la fel de scumpa. Ei, daca intrebi un roman ce crede despre Anglia, un Roman ce nu a mai fost acolo, va spune ca ei au bani, ei bine acel roman nu stie ca o chirie costa aproximativ 600-800 de lire + alte cheltuieli + doar sa traiesti + entertainment.

O alta diferenta ar fi VALORIZAREA, ce face parte din modul de gandire a oamenilor din UK! Ca sa o spun pe scurt, englezii, daca au o piatra veche, o pun in cutie si te pun sa platesti ca sa o vezi. Englezii isi valorizeaza tara si ce are ea!

Arhitectura. – Si da, asta e importanta. Cand te uiti la poze cu un oras asta va fi singurul lucru ce iti va sari in ochi. Modul in care sunt organizate cladirile, cum arata. Asta e prima impresie lasata. Cred ca pe mine arhitectura a fost lucrul ce m-a fascinat cel mai tare! Hey, am aproximativ 5000 de poze doar cu orasul.

Asadar, Romania -UK. Sunt 2 tari exact la fel. Ce e diferit? Arhitectura si modul de gandire a oamenilor. Orice alta diferenta se afla in mintea noastra. UK, vizibil, pare o tara mai buna ca Romania dar nu avem argumente sa dovedim acest lucru! Adica, incearca doar! :)

(Pozele sunt din Marea Britanie)

12584034_168549460179266_1984255250_n 12607202_168549463512599_430319631_n

Later edit: Acest articol e o parere personala. Nu am enumerat diferente economice and so on. Cand am spus ca diferenta e in mintea noastra, ma refeream si la valorizare sau cum privim, noi, ca societate, ca romani, o alta tara. De exemplu”.

 

Ultimele stiri