Acasă Stirea zilei Romania, sub zapezi! COD PORTOCALIU SI GALBEN de ninsori si viscol! Vezi...

Romania, sub zapezi! COD PORTOCALIU SI GALBEN de ninsori si viscol! Vezi HARTA zonelor afectate

69

O noua avertizare cod portocaliu si cod galben de ninsori si viscol valabila de miercuri de la ora 06:00 pana joi la ora 10:00 in mai multe judete din tara.

De miercuri de la ora 06:00 pana la ora 23:00 in Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei si centrul Moldovei va ninge si se va depune strat nou de zapada, local consistent. Vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50…55 km/h, temporar viscolind si troienind zapada.

Viscolul va fi puternic in cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente si viteza vantului la rafala va depasi temporar 60…70 km/h, iar in judetele Buzau, Braila, Ialomita Calarasi, Vrancea, Galati, Constanta si Tulcea vor fi rafale de peste 70…80 km/h. Prin urmare, zapada va fi troienita, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

In sud-estul Dobrogei, la inceputul intervalului, vor fi ploi si lapovite si se va depune polei.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisa pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati si jumatatea de sud a judetelor Arges si Dambovita.

Miercuri vor fi sub avertizare cod galben de viscol judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Valcea, Olt, Gorj, Dolj si Mehedinti, precum si jumatatea de nord a judetelor Dambovita si Arges.

1unu

De miercuri de la ora 23:00 pana joi la ora 10:00, local in jumatatea vestica a Munteniei si in sud-estul Transilvaniei, precum si in centrul Moldovei, va continua sa ninga, iar vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50 km/h, temporar viscolind sau spulberand zapada.

Viscolul puternic va continua in estul Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea, unde viteza vantului la rafala va depasi temporar 60…70km/h, zapada va fi troienita, iar vizibilitatea va fi redusa.

Avertizarea cod portocaliu va fi restransa, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judete, respectiv Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati.

1doi

In cursul zilei de joi, 30 ianuarie, vor mai fi unele intensificari ale vantului in sud-estul tarii, dar la cote mai reduse (temporar rafale de pana la 40…50 km/h), viscolind si spulberand zapada deja depusa.

Joi si vineri, vremea va deveni geroasa pe arii extinse in regiunile estice, sudice si centrale, cu precadere dimineata si noaptea.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos