Acasă Stirea zilei Romania – Ungaria, la Campionatul European de handbal feminin

Romania – Ungaria, la Campionatul European de handbal feminin

26

Romania va lupta asta seara la ora 21:15 cu Ungaria pentru un loc in semifinalele Campionatului European de handbal feminin.

Nationala pregatita de Gheorghe Tadici are nevoie de o victorie la Novi Sad pentru a continua sa spere si mai mult la penultimul act al turneului final gazduit in aceste zile de Serbia.

Inaintea acestui meci, clasamentul in Grupa Principala II se prezinta astfel:

1. Muntenegru – 6 puncte

2. Ungaria – 4 puncte

––––––––

3. Romania – 3 puncte

4. Rusia – 2 puncte

5. Spania – 2 puncte

6. Germania – 1 punct

Primele doua clasate merg in semifinale, asa ca o infrangere cu vecinele din nord ar insemna si eliminarea din competitie. In aceste conditii, partida reprezinta o adevarata finala pentru „tricolore”, care vin dupa un succes remarcabil cu Spania.

Din fericire, Ungaria nu va conta la acest meci pe golghetera Zsuzsanna Tomori, dar o avea in teren pe frumoasa Anita Gorbicz, refacuta dupa ce partida pierduta cu Muntenegru a vazut-o din tribune.

In tabara noastra, Tadici le are la dispozitie pe toate jucatoarele convocate. Curea se simte mai bine, iar Cristina Neagu promite o noua evolutie stralucita, dupa cea contra ibericelor.

In cazul fericit al unei victorii, Romania urca pe locul doi in grupa, cu 5 puncte. In aceasta situatie, nationala noastra are nevoie de o victorie cu Germania pentru a fi calificata in semifinale, fara a mai conta celelalte rezultate.

Putem sa ne si incurcam de Germania si tot sa ne calificam, dar in aceasta varianta vor conta jocul rezultatelor.

Ultima intalnire oficiala dintre Romania si Ungaria a avut loc la Campionatul Mondial din 2009, cand fetele noastre s-au impus cu 31-25.

Celelalte meciuri programate marti in Grupa Principala II: Spania – Rusia (ora 17:15) si Germania – Muntenegru (ora 19:15).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos