Acasă Auto Romanii au la dispozitie trei noi aplicatii prin Vodafone.Cum poti utiliza Star...

Romanii au la dispozitie trei noi aplicatii prin Vodafone.Cum poti utiliza Star Taxi, Auto.ro si SMS Parking

24

Romanii care utilizeaza serviciile operatorului de telefonie Vodafone au la dispozitie trei noi aplicatii utile din domeniul auto, destinate platii locului de parcare sau pentru a face comanda la o companie de taxiuri.  

Cele trei aplicatii sunt Star Taxi, Auto.ro si SMS Parking Romania, acestea urmand sa fie preinstalate, in scurt timp, in smartphoneurile ce functioneaza cu sistemul de operare Android, comercializate de Vodafone.

Prin intermediul aplicatiei Star Taxi, utilizatorii terminalelor mobile vor putea efectua comenzi catre taxiuri direct din aplicatie, fara a mai fi nevoie sa apeleze telefonic un dispecer al unei companii. Serviciul este disponibil, in prima faza, pentru Bucuresti, iar pana la sfarsitul acestui an acesta va fi extins in alte orase mari din Romania. In plus, serviciul este util si pentru taximetristi, deoarece le pune la dispozitie un smartphone de top si le ofera acces gratuit la harta de navigare a orasului.

Conform datelor Vodafone, in prezent, utilizatorii aplicatiei plaseaza, zilnic, peste 2.000 de comenzi catre taxiurile din Capitala, in timp ce peste 25.000 de utilizatori de telefoane inteligente au ales sa instaleze Star Taxi.

A doua aplicatie pusa la dispozitie de catre Vodafone este Auto.ro, disponibila atat in versiunea pentru Android, cat si in versiunea pentru iOS. Aceasta ofera soferilor utilizatori de smartphone localizarea pe harta a celor mai apropiate centre de servicii auto, in functie de locul in care acestia se afla. Printre tipurile de servicii auto listate in aplicatie se afla: benzinarii, vulcanizari, spalatorii, service-uri, asistenta rutiera, parcari, pensiuni. Totodata, Auto.ro calculeaza ruta si distanta, directia si sensul de mers catre cel mai apropiat furnizor de servicii auto, oferind date de contact si promotii.

La sapte luni de la lansarea oficiala, aplicatia dezvoltata de Auto.ro a inregistrat peste 55.000 descarcari din Apple Store si peste 70.000 descarcari din Google Play. Nu in cele din urma, aplicatia SMS Parking Romania, compatibila cu sistemul de operare Android, aduce informatii despre parcarile care au implementata plata prin SMS, direct pe ecranul telefonului mobil. Aplicatia, disponibila in limba romana, engleza si maghiara, le permite utilizatorilor sa isi seteze numerele de inmatriculare folosite curent si sa-si aleaga orasul despre care doresc informatii legate de parcare si plata acesteia.

Vodafone Romania mentioneaza ca, pana la finalul anului, aplicatia va include informatii complete privind parcarea din 55 de orase importante din tara, iar din 2013 va cuprinde noi facilitati, precum localizarea pozitiei soferului in raport cu cele mai apropiate parcari, notificari privind valabilitatea ITP si a vinietei, si o varianta pentru sistemul de operare iOS.

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, dupa venituri, cu aproximativ 407 milioane de clienti in intreaga lume, la 30 septembrie 2012.

Compania are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentOMV vrea sa-si reduca reteaua de benzinarii din Romania
Articolul următorSe ridica un nou mall in Bucuresti. Austriecii de la Real 4 You Group au obtinut aprobarile sa construiasca pe platforma Electroaparataj