Acasă Social Romanii au luat cu asalt statiunile din tara de Revelion, cheltuind peste...

Romanii au luat cu asalt statiunile din tara de Revelion, cheltuind peste 95 mil. lei!

22

Aproximativ 111.000 de romani au petrecut Revelionul in statiunile din tara, cheltuind circa 95 milioane lei, iar numarul celor care au ales destinatii din strainatate a fost de 10.000 de turisti, potrivit FPTR.

„Acestia au cheltuit in afara tarii, numai pentru servicii turistice, aproximativ 5,3 milioane euro, in crestere cu 70% fata de anul anterior”, potrivit estimarilor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, realizate pe baza datelor furnizate de sistemul de rezervari www.RezEx.ro si a unui sondaj aplicat in randul operatorilor din turism.

Evolutia a fost influentata de „puntea” zilelor libere dintre Craciun si Revelion, mentinerea tarifelor, atat in tara cat si in strainatate, ofertele propuse de agentii, hoteluri, pensiuni, restaurante si cluburi, respectiv faptul ca romanii au inceput sa renunte la economii in ceea ce priveste cheltuielile aferente vacantelor, arata FPTR.

In Romania, cele mai mari cresteri s-au inregistrat pentru zonele montane, acestea atragand 25.000 de turisti. Totodata, 30.000 de persoane au platit pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile orase ale Romaniei, in crestere cu aproximativ 20% fata de anul anterior.

„In zonele rurale, turistii au fost in numar de 29.000 anul acesta, in timp ce 26.000 au ales sa petreaca sarbatorile in statiunile balneare, pentru litoral au optat doar 600 de persoane, iar pentru Delta Dunarii doar 100. (…) In ceea ce priveste tarifele percepute in perioada sarbatorilor, se constata ca acestea nu s-au modificat fața in anul anterior, cu exceptia Deltei Dunarii si a zonelor rurale, unde se constata o crestere a tarifelor de 3%”, conform FPTR.

In ceea ce priveste destinatiile externe, cele mai solicitate au fost, ca si la finalul anului 2012, Austria, Bulgaria, Grecia si Turcia.

„Anul acesta se constata o crestere a cererii pentru destinatiile exotice, datorata unui numar mare de zile libere ce permite deplasari in destinatii indepartate si a schimbarii mentalitatii romanilor, care au inceput sa renunte la economii in ceea ce priveste vacantele. O mare parte dintre romanilor si-au cumparat servicii turistice folosind sisteme de rezervari online, de aceea numarul turistilor individuali, care nu apeleaza la servicii de turism organizat prin agentii, este in continua crestere, insa numarul acestora nu poate sa fie apreciat”, noteaza reprezentantii federatiei.

Sursa: mediafax.ro

Articolul precedentDescoperirea inedita care ar putea INVINGE dependenta de CANABIS!
Articolul următorUnde duce gandirea fara experimentare, ne-a aratat Evul Mediu; insa secolul acesta e menit sa ne lase sa vedem unde duce experimentarea fara gandire si ce se alege din educatia tineretului care se margineste (numai) la fizica si chimie – Arthur Schopenhauer