Intra in contact cu noi

Cultura

Romanii investesc in arta. Licitatia de Craciun a facut vanzari de 1,707 milioane de euro

Publicat cu

pe

1Iubitorii de arta au confirmat si in acest an la Licitatia de Craciun, organizata de Artmark, investitiile in opere valoroase castiga tot mai mult teren in Romania. Evenimentul a facut vanzari totale de 1,707 milioane de euro. Comparativ, in cadrul Licitatiei de Iarna 2011, totalul operelor adjudecate a atins valoarea de 1.605.350 euro, iar in 2010 – 1.289.400 euro.

Seara de 19 decembrie a fost una deosebit de antrenanta pentru cei aproximativ 500 de invitati aflati in sala Hotelului J. W. Marriott din Bucureşti, carora li se adauga aproximativ 100 de participanti online, prin telefon sau oferte scrise. Ritmul paşilor de licitatie a fost unul intens pe parcursul a mai bine de cinci ore, timp in care s-au adjudecat 191 dintre cele 200 de loturi propuse (dintre care numai o opera de arta plastica neadjudecata), distingându-se 226 de palete diferite.

Cele mai mari valori au fost atinse de catre binecunoscutul „eşalon 1” al picturii româneşti: Nicolae Grigorescu, Corneliu Baba, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, capodoperele primului dintre artişti monopolizând podiumul Licitatiei de Craciun cu trei dintre cele patru opere propuse in cadrul evenimentului: „Intoarcerea de la târg” (165.000 euro), „Ciobanaş pe Valea Doftanei” (57.500 euro), respectiv „Han in Bretania” (60.000euro).

In clasamentul licitatiei, urmatoarele valori au fost atinse de catre pictorii Theodor Pallady – „Natura moarta cu lalele, evantai şi masca roşie” (52.500 euro), Corneliu Baba – „Spaime” (50.000 euro), Nicolae Tonitza – „Plaja la Mangalia” (42.000 euro).Evenimentul a adus si 10 recorduri de autor. Se remarca ascensiunea pictorilor: Corneliu Baba („Spaime”, 50.000 euro, recordul anterior fiind de 32.000 euro), Carol Hubner („La şipot”, 22.000 euro), Petre Iorgulescu Yor („Natura statica traditionala”, 13.000 euro), Mina Byck Wepper („Puiul mamei”, 9.000 euro) şi Alexandru Tipoia („Turci la Balcic”, 8.500  euro).Reprezentantii Artmark sustin ca Gala Iubitorilor de Arta sintetizeaza intregul fenomen la care asistam pe piata de arta din România: arta plastica domina in continuare gusturile românilor (şi nu numai). Anul 2012 a confirmat interesul cumparatorilor pentru „arta de prim rang”, reprezentata de valorile necontestate ale picturii românesti. Acest lucru inseamna o alegere prudenta, dar sigura pe timp de criza. In paralel, pe parcursul intregului an 2012, trend reflectat in Licitatia de Craciun de aseara, am asistat la o intarire a „eşalonului 2″, reprezentat de nume tot mai cautate, aflate  in plina ascensiune (Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Darascu, Octav Bancila), dar care vin puternic din urma, targetând popularitatea „primului rang”.

6

5

2

 

Reclama

 

Continua sa citesti
Reclama
Click pentru comentarii

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultura

In plin post al Craciunului Vasile Banescu vorbeste despre cel mai mare pacat!

Publicat cu

pe

In plin post al Craciunului purtatorul de cuvant al BOR, Vasile Banescu, vorbeste despre cel mai mare pacat al omului care nu este legat de placerile trupesti, ci de cele spirituale. Viciul originar, radacina tuturor relelor care creste in sus este mandria.

Intr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, Vasile Banescu explica de ce acest pacat ne face sa stricam viata altora, sa tradam, sa parvenim.

„In ciuda unei pareri superficiale, generalizate, atent intretinute de diavolul insusi, cele mai rele placeri si grave pacate sunt cele pur spirituale, NU cele trupesti: placerea de a-i devora prin intrigi si critici pe ceilalti, de a te purta despotic inclusiv in numele Domnului, de a corupe si strica viata altora, de a inmulti abil raul, de a murdari, trada si minti pentru a parveni. Cortegiul rautatii e nesfarsit. In fruntea lui merg perversele placeri ale puterii strivitoare si ale urii distrugatoare. Viciul originar, radacina tuturor relelor care creste in sus este mandria. Trufia. Autostrada cu sens unic si multe benzi catre toate celelalte pacate.


Starea de spirit otravita de ura colcaitoare, total opusa puritatii transparente si iubitoare a lui Dumnezeu. Diavolul ne joaca pe degete ca pe niste inerte marionete dupa ce ne seduce cu propria noastra imagine trucata, ahtiata de vizibilitate si slava desarta, adica de vidul camuflat in „importanta”. Propulsati de intuneric, ne lansam orbeste in goana dupa laude, like-uri, onoruri, justificari ale oricarei de noi comise erori sau orori, ale minciunii si mintirii de sine. Intrucat meritam, desigur, nesfarsit mai mult decat ni se ofera cu zgarcenie si nerecunostinta. Dumnezeu nu e drept, ceilalti nici atat. Nimeni nu ne merita. Ingratitudinea e aerul care, lipsit de orice stima, ne inconjoara”, arata purtatorul de cuvant al BOR.

Reclama

„Mandria este in mod fundamental competitiva prin chiar natura ei pe cand celelalte pacate nu sunt competitive decat in mod accidental.

Mandriei, faptul de a poseda ceva nu-i provoaca nicio placere, ci numai faptul de a poseda mai mult decat cel de alaturi. Comparatia este cea care te face mandru. Esti mandru nu pentru ca esti bogat, inteligent sau aratos, ci pentru ca esti asa doar prin comparatie cu altii pe care savurezi sa-i privesti de sus, lasandu-i in urma.

Fireste ca atata timp cat privesti de sus, nu poti vedea ce este deasupra ta, adica pe Dumnezeu, de care mandria te priveaza radical”, spunea scriitorul britanic C. S. Lewis. Acesta a devenit cunoscut pentru scrierile sale despre literatura medievala, apologiile crestine, lucrarile de critica si romanele de fictiune.

Reclama
Continua sa citesti

Cultura

Sebastian Stan va juca rolul lui Donald Trump in filmul ”The Apprentice”

Publicat cu

pe

Sebastian Stan va juca rolul lui Donald Trump in filmul ”The Apprentice”. Filmul va spune povestea tanarului Trump, incepand cu perioada in care isi construia afacerea imobiliara din New York. Asta se intampla intre anii 1970 si 1980. Starului Marvel i se va alatura si actrita cu origini bulgare, Maria Bakalova, care va fi tanara Ivana Trump, fosta sotie a miliardarului american.

Nascut la Constanta, Sebastian Stan este deja un nume peste Ocean. Celebritatea a dobandit-o odata cu interpretarea rolului The Winter Soldier in Universul Marvel, dar si dupa ce l-a intruchipat pe tobosarul Tommy Lee, in filmul Pam si Tommy.

Potrivit Hollywood Reporter, filmul se concentreaza asupra lui Trump in perioada in care isi construia afacerea imobiliara in New York, intre anii 1970 si 1980.

”The Apprentice” este descris ca fiind o poveste care documenteaza inceputul unei dinastii americane si abordeaza teme precum puterea, coruptia si inselaciunea.

Producatorii filmului ”The Apprentice” sunt Daniel Bekerman de la Scythia Films, Jacob Jarek de la Profile Pictures si Ruth Treacy de la Taylored Films. Sherman, Grant Johnson si Amy Baer, in asociere cu Kinematics a lui Mark Rappaport, sunt producatori executivi.
Printre alte roluri ale sale se numara filmul din acest an ”Dumb Money”, serialul Disney+ ”The Falcon and the Winter Soldier” si filmul bazat pe fapte reale ”I, Tonya” din 2017.

Strong a avut recent un rol castigator de premiu Emmy in serialul ”Succession” de la HBO si a jucat in filmul ”Armageddon Time” in 2022.

Bakalova este cunoscuta pentru filme precum ”Borat Subsequent Moviefilm” – pentru care a primit o nominalizare la Oscar – ”Bodies Bodies Bodies Bodies” si ”The Bubble”.

Continua sa citesti

Cultura

Andrei Plesu: „Cand vad acum cum arata profesorii si elevii din multe licee, nu ma mai mir ca lucrurile merg cum merg”

Publicat cu

pe

Scriitorul Andrei Plesu deplange modul in care a ajuns scoala romaneasca si crede ca educatia se indreapta intr-o directie total gresita. Intr-un interviu acordat pentru publicatia online spotmedia.ro, ca nu se mai mira ca ”lucrurile merg cum merg”, cand vede cum arata profesorii si elevii din multe licee, remarcand si ca ”exista o tendinta de menajare bezmetica a elevului, in asa fel incat el sa n-aiba nicio obligatie si nicio aspiratie”.

”Eu am facut un liceu din Bucuresti care a fost, din punctul meu de vedere, formidabil, liceul Spiru Haret, care avea profesori de nivel universitar. Cand vad acum cum arata profesorii si elevii din multe licee, nu ma mai mir ca lucrurile merg cum merg. Este si o tendinta globala, un ministrul finlandez a spus ca trebuie sa facem o reforma, in asa fel incat copiii sa mearga la scoala ca sa se joace, sa nu mai mearga crispati ca sa ia note si sa aiba concurenta. Trebuie sa mearga asa cum se duc la joaca. L-am intrebat pe cel care-mi explica asta: si atunci cand vor sa se joace, unde se mai duc?”, afirma Andrei Plesu in interviul acordat Spotmedia.ro.

In opinia sa, ”exista o tendinta de menajare bezmetica a elevului, in asa fel incat el sa n-aiba nicio obligatie si nicio aspiratie”. ”Sa stea cuminte acolo si sa faca ce vrea el, fiindca asa se formeaza un om cu adevarat independent. Nu trebuie sa invete, sa stie, sa ajunga la competente”, declara Plesu.

Citeste interviul integral pe spotmedia.ro

Continua sa citesti

hot news