ACTUALITATE

Rusia ajunge la 100 km de Romania! Transnistria SE RUPE de Moldova si devine OFICIAL parte a Federatiei Ruse!

Liderul de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, se declară împotriva planurilor lui Igor Dodon de federalizare a Republicii Moldova.

Într-o adresare către populația regiunii Transnistria, făcută imediat după anunțarea de către Comisia Electorală de la Chișinău a rezultatelor oficiale ale alegerilor prezidențiale, și preluată de agenția locală de presă novostipmr.com,

Șevciuk a calificat drept irațională soluția propusă de Igor Dodon de federalizare a Republicii Moldova ca metodă de soluționare a conflictului transnistrean, scrie radiochisinau.md.

Loading...

„Poziția președintelui se bazează pe dorința cetățenilor și pe prevederile constituției. Soarta de mai departe a Transnistriei este independența și ulterioara reunificare cu Federația Rusă.”, a declarat Evghenii Șevciuk.

De menționat că, în campania electorală Igor Dodon a declarat de mai multe ori că intenționează să schimbe structura politică a Republicii Moldova într-una federativă și să propună Tiraspolului să se unifice cu Republica Moldova ca entitate a Federației cu puteri extinse.

Loading...

Ultimele stiri

Spre TOP