Acasă International Rusia isi pune in aplicare amenintarile! A instalat baterii ANTIRACHETA la frontierele...

Rusia isi pune in aplicare amenintarile! A instalat baterii ANTIRACHETA la frontierele Uniunii Europene!

31

Rusia ar fi instalat mai multe baterii antiracheta la frontierele Uniunii Europene, ca raspuns la proiectul de scut antiracheta european, scrie cotidianul german Bild.

Bild afirma ca imagini inregistrate prin satelit, confidentiale, pe ale caror provenienta si data nu le precizeaza, arata ca un „numar cu doua cifre” de baterii antiracheta de tip Iskander-M, cunoscute si sub numele de SS-26, au fost amplasate „in ultimele 12 luni” in enclava rusa Kaliningrad, intre Polonia si Lituania, si de-a lungul frontierei ruse cu tarile baltice.

Aceste rachete de tip SS-26 pot fi dotate cu focoase conventionale sau nucleare, adauga Bild, iar raza maxima de actiune este de aproximativ 500 de kilometri, un atac asupra Berlinului devenind, astfel, posibil, capitala germana aflandu-se la aproximativ 527 de kilometri de Kaliningrad.

Potrivit Bild, Rusia pune astfel in aplicare o amenintare pe care a formulat-o ca reactie fata de proiectul antiracheta NATO, care are la baza tehnologie americana.

Acest scut este de mai multi ani principalul subiect de discordie dintre NATO si Rusia. Alianta Nord-Atlantica il prezinta ca avand menirea sa protejeze tarile europene membre de o eventuala amenintare balistica iraniana, insa Rusia il percepe ca pe o amenintare la adresa securitatii sale.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos