RADU BELIGAN a implinit 95 de ani! Maestrul a intrat in Cartea Recordurilor cu titlul de “Cel mai longeviv actor inca in activitate pe scena unui teatru”! VIDEO

24

Maestrul Radu Beligan a implinit 95 de ani, actorul intrand in Cartea Recordurilor cu titlul de „Cel mai longeviv actor inca in activitate pe scena unui teatru”.

Prieteni, rude, dar si colegi de scena s-au strans pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului pentru a-i canta maestrului „La multi ani!”.

Numele maestrului Radu Beligan se identifica, de peste 70 de ani, cu teatrul. O astfel de personalitate cum este Seniorul teatrului romanesc reprezinta nu doar un monument de talent, ci si un artist unic – prin glasul sau inconfundabil, prin dragostea si placerea cu care urca pe scena si cu care joaca, prin ”averea” de roluri in teatru si film pe care a adunat-o de-a lungul unei cariere impresionante.

S-a nascut la 14 decembrie 1918 (ziua Sfantului Filimon — protectorul artistilor), la Galbeni, in apropiere de orasul Roman, iar amintirile despre copilarie si despre mama sa sunt emotionante.

„Eu m-am nascut intr-o familie modesta, cu patru copii. Tatal meu, un actor cu mai putin noroc decat mine, si-a incheiat prematur viata teatrala in urma unui diferend avut cu Mihail Sadoveanu. Mama avea o voce frumoasa, era grecoaica, venea din tara care a inventat teatrul. (…) Era casnica, tinea din toate punctele de vedere casa singura, pana si hainele de pe noi erau croite si cusute de ea. In plus, stiind foarte bine limba franceza ne-a invatat si pe noi. Eu am fost favorizat pentru ca si-au dat seama ca imi place cartea. Parintii mei au investit tot ce puteau, ca sa ajung undeva departe.(…) Sunt un baiat plecat de la tara. Mergeam cu vaca, cu picioarele goale. Imaginati-va ca baiatul acesta a luat masa cu Regina Angliei!”, povestea Radu Beligan intr-un interviu.


Sursa: realitatea.net