Acasă Iasi S-au speriat degeaba: Ce cauta de fapt, litera Z – simbolul razboiului...

S-au speriat degeaba: Ce cauta de fapt, litera Z – simbolul razboiului Rusiei, pe un camin din Iasi?

86

Polițiștii din Iași au fost alertați că la geamul unei camere de cămin a fost afișată litera „Z”, simbol al invaziei ruse în Ucraina. Când au ajuns la fața locului au descoperit că era vorba despre un prosop cu un cal, pus la uscat, scrie Ziarul de Iași.

Polițiștii din Iași au fost alertați că la geamul unei camere de cămin a fost afișată litera „Z”, simbol al invaziei ruse în Ucraina. Când au ajuns la fața locului au descoperit că era vorba despre un prosop cu un cal, pe care studentul îl pusese la uscat.

Litera „Z” a apărut la geamul unei camere de cămin din campusul Tudor Vladimirescu. Un ieșean care a observat simbolul specific forțelor ruse care au invadat Ucraina a făcut sesizare la poliție.

„Știu că în T20 sunt cazați refugiați. Îmi e greu să cred că e doar o coincidență nefastă. Posibil un student teribilist. Oricum, neplacut pentru refugiații care văd asta”, a spus bărbatul, potrivit sursei citate.

Administratorul căminului și polițiștii au bătut la ușa studentului și au descoperit nu a fost vorba de nici un gest de teribilism sau mesaj pro-Putin. Era doar un prosop care înfățișa un cal aflat în grajd, iar ”Z”-ul era de fapt poarta în spatele căruia stătea calul.

Studentul le-a spus că a pus prosopul la uscat, fără să-și dea seama că, luat din context, banalul prosop a devenit un mijloc de propagandă rusească.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos