Acasă Economie S-auzi si sa nu crezi: Autostrada Sebes-Turda ar putea costa cat TOATE...

S-auzi si sa nu crezi: Autostrada Sebes-Turda ar putea costa cat TOATE autostrazile din Romania!

35

Autostrada Sebes-Turda ar putea costa cat toate autostrazile din Romania, pretul tronsonului Sebes -Turda dublandu-se in ultimele trei luni.

Tronsonul Sebes-Turda a fost gandit acum 5 ani ca un drum expres. Cand a auzit ca poate obtine finantare europeana, Guvernul a decis acum o jumatate de an sa il faca autostrada. In luna iulie, CNADNR a scos la licitatie constructia, la un cost estimat la putin peste 550 de milioane de euro. Adica aproape 8 milioane de euro pe kilometru.

Saptamana trecuta insa, Guvernul a hotarat sa aloce pentru acest tronson nu mai putin de un miliard de euro. E adevarat, 85% din suma ar fi bani europeni si doar 15% bani de la bugetul de stat.

Chiar si asa, Sebes-Turda ar putea ocupa locul doi in topul celor mai scumpe autostrazi, dupa celebrul scandal Bechtel. Costul ei ar urma sa ajunga la 15 milioane de euro pe kilometru.

Adica de trei ori mai mult decat standardul de cost despre care vorbea acum cativa ani CNADNR.

Contractul autostrazii Sebes-Turda va fi castigat, spune Guvernul, de constructorii care vor oferi pretul cel mai mic. Durata de constructie este de 22 de luni, 4 luni fiind dedicate proiectarii, iar restul pentru lucrari.

Sursa: antena3.ro

Articolul precedentPerchezitii la Politia Pantelimon unde 11 politisti sunt acuzati ca luau mita de la soferi!
Articolul următorProfesorii vor iesi in strada la sfarsitul lunii octombrie! Cer alocarea a 6% din PIB pentru educatie!