Sapte ponturi pentru un zambet frumos si o igiena orala perfecta

Cu totii ne dorim sa avem un zambet fermecator. Cu totii ne dorim sa vedem dentistul cat mai rar posibil. Pentru a preintampina ulterioarele probleme, trebuie sa prevenim. Modul prin care prevenim aparitia afectiunilor gingivale si dentare, consta intr-o ingrijire riguroasa a dintilor si gingiilor. Iata sapte ponturi pentru a avea o igiena orala perfecta, potrivit celor de la lifehack.org:

7. Dentistul

118388669

Majoritatea dintre noi, ajungem la stomatolog in ultimul moment. La fiecare sase luni, este bine sa facem o vizita doctorului stomatolog, astfel problemele tale dentare vor fi descoperite devreme. Nu astepta sa ai probleme dentare pentru a te prezenta la cabinet pentru control.

6. Clatirea cu ulei

spoon

Acesta este un remediu popular. Pentru aproximativ 15 minute te clatesti cu un pic de ulei, iar apoi il scuipi. Uleiul poate sa fie de floarea soarelui, de cocos sau de susan, nu are importanta. Acesta actioneaza precum o ata dentara, lubrifiaza gingiile si ajuta la albirea dintilor. Daca aveti probleme cu dantura, dinti care dor sau gingii inflamate, prezentati-va la doctor inainte de a incerca acest remediu.

5. Mesteca guma fara zahar

6

Iti poti improspata respiratia si curata gura mestecand o guma, dupa ce mananci. Evita sa o mesteci foarte mult, poate duce la probleme ale maxilarului.

4. Consuma lactate

CheeseAssortment

Lactatele sunt esentiale in sanatatea dintilor. Ingredientul principal al lactatelor, calciul, intareste smaltul dintilor, redandu-le stralucirea.

3. Apa de gura

EarthTalkMouthwash

Apa de gura nu are proprietatea de a ne improspata respiratia, aceasta tine bacteriile la distanta. Gaseste o apa de gura ca distruge bacteriile, exista o multime de tipuri de ape de gura care fac exact acest lucru.

2. Nu uita de ata dentara

woman-flossing-close-up

Beneficiile folosiri atei dentare sunt vizibile inca din prima zi. Ata dentara aduce beneficii majore dintilor si gingiilor. Specialistii spun ca simplul periaj nu poate indeparta pelicula bacteriana de pe suprafetele interdentare, acolo unde perii periutei nu pot ajunge. Aici intervine ata dentara.  Foloseste ata dentara macar o data pe zi.

1. Periajul zilnic

Woman+brushing+her+teeth

In primul rand trebuie sa-ti periezi dinti cu regularitate. Doua periaje pe zi sunt considerate minime in cazul in care doresti sa ai o sanatate orala de invidiat. Modul in care periezi este foarte important. Nu peria foarte tare, o presiune gentila este perfecta. Foloseste periute de dinti foarte fine. Periajut trebuie sa dureze aproximativ doua minute.