22 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăEconomieScapam de DATORII! Ministrul finantelor: In cateva saptamani adoptam AMNISTIA FISCALA pentru...

Scapam de DATORII! Ministrul finantelor: In cateva saptamani adoptam AMNISTIA FISCALA pentru persoane fizice si juridice!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Proiectul de amnistie fiscala lansat in urma cu o saptamana ar putea fi adoptat de Guvern in urmatoarele saptamani, iar acesta se va aplica atat persoanelor juridice, cat si persoanelor fizice, a declarat, duminica, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, pentru Agerpres. ”Propunerea noastra este sa se aplice tuturor contribuabililor, indiferent ca sunt persoane fizice sau juridice. Este un impuls pe care consider ca trebuie sa-l dam economiei, coroborat cu ceea ce Codul fiscal aduce in 2016, pentru ca de o parte ca stat primim mai multe venituri pana in martie 2016 atunci cand avem nevoie efectiv de bani, pe de alta parte, cei care au constangeri vis a-vis de penalitatile pe care trebuie sa le suporte fata de stat pot sa aiba un nou inceput in economie”, a afirmat Teodorovici, conform hotnews.ro.

El a adaugat ca se are in vedere si un sistem de recompensare a celor care si-au platit penalitatile si a celor care sunt ”la zi” cu platile: ”Asa este normal sa facem, sa privim spre ambele categorii.”


Citeste si:


”Cei care pot beneficia de aceasta ordonanta, in sensul ca li se vor sterge din penalitati daca ei isi vor stabili un calendar de rambursare catre stat, sa nu fie blamati pentru ca totusi motivele care stau in spatele acestora sunt obiective. Sa nu uitam ca in anii 2010 – 2012, piata, economia in Romania a fost una la nivel foarte scazut, au fost foarte multe firme inchise, foarte multe companii care si astazi trag dupa acea perioada din pacate nefasta pentru Romania”, a adaugat ministrul Finantelor.

 

Ultimele stiri