Acasă International Schimb de stafeta la conducerea Chinei

Schimb de stafeta la conducerea Chinei

46

Joi 8 noiembrie, la Beijing, se deschid lucrarile celui de-al XVIII-lea Congres al Partidului Comunist Chinez, care va marca o schimbare de stafeta la conducerea celei de-a doua puteri mondiale, cu o noua generatie de lideri la varful tarii. Totul arata ca noii demnitari vor fi mai conservatori decat se prevedea initial.

 

Potrivit mas-media din Hong Kong, viitorul Comitet Permanent va avea doar sapte membri, cu doi mai putin decat acum, mai conservatori decat se preconiza. O informatie care ii determina pe analisti sa puna la indoiala sperantele unor profunde reforme politice, dar cu o miza mai mare pe concentrarea eforturilor in domeniul economic si pe un raspuns la revendicarile sociale.

 

Este vorba de o mana de oameni care ii vor debarca pe „printii rosii” – fiii celor care au luptat alaturi de Mao – din varful celei de-a doua puteri mondiale. Majoritatea apartin aripii conservatoare a PC Chinez si sunt apropiati ai fostului lider Jiang Zemin, in varsta de 86 de ani. Desemnarea acestor politicieni, a caror confirmare se va face la finalul congresului extraordinar, ilustreaza marea influenta pe care o mentin liderii in varsta, cu Jiang Zemin in frunte.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos