Acasă Vorba zilei Secretul vietii este acela ca trebuie sa ai o sarcina, o misiune,...

Secretul vietii este acela ca trebuie sa ai o sarcina, o misiune, ceva pentru care sa dai totul, in fiecare minut al intregii tale vieti. Si, ceea ce este cel mai important lucru: sarcina trebuie sa fie irealizabila – Henry Moore

44

Henry Spencer Moore (n. 30 iulie 1898, Castleford/Yorkshire – d. 31 august 1986), Much Hadham/Hertfordshire) a fost un sculptor englez, unul din cei mai insemnati animatori ai sculpturii moderne.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Nascut dintr-o familie de mineri, a inceput sa lucreze ca invatator in orasul natal. Dupa sfarsitul primului razboi mondial, a inceput studiul sculpturii la Scoala de Arta din Leeds. In 1921 primeste o bursa pentru a-si continua studiile la „Royal College of Art” din Londra. In acest timp este foarte interesat de vechea arta mexicana si de arta africana. Totodata este stimulat de artisti contemporani lui, ca Constantin Brancusi, Alexander Archipenko si mai ales de Pablo Picasso. In urma unei calatorii in Italia in 1925 cunoaste operele lui Giotto si ale luiMichelangelo. Multe din lucrarile lui Henry Moore din aceasta perioada au un caracter abstract, fara a recurge insa la mijloacele de exprimare de mai tarziu. Realizarea temei sale preferate – figuri omenesti culcate – dateaza abia din 1927.

Articolul precedentMarin Condescu se lauda ca are pile la Basescu si Ponta!
Articolul următorCum se creeaza un magazin online! VIDEO