Acasă Economie “Senzational!” Diaconescu l-a adus in Romania pe avocatul unuia dintre investitorii implicati...

“Senzational!” Diaconescu l-a adus in Romania pe avocatul unuia dintre investitorii implicati in privatizarea Oltchim

44

Dan Diaconescu continua seria “ dezvaluirilor” legate de investitorii straini pe care dorea sa-i aduca la Oltchim, iar ieri l-a prezentat, intr-o conferinta de presa, pe unul dintre avocatii implicati in aceasta tranzactie.

Despre Anthony Seddon, omul de televiziune a spus că este reprezentantul unora dintre partenerii săi în privatizarea Oltchim. Diaconescu l-a mai descris pe Seddon drept „unul dintre cei mai importanţi avocaţi din Marea Britanie”, „un om care a absolvit Universitatea Cambridge, un om care a fost coleg chiar de an la această universitate, la Colegiul Trinity, cu prinţul Charles”.

La randul sau, avocatul a declarat ca este pentru prima data cand vine la Bucuresti, dar ca are prieteni si parteneri de afaceri in Romania care l-au informat de fooarte mult timp ce este interesant pentru investitori in tara noastra. El a precizat că a fost recomandat lui Dan Diaconescu de către partenerii lui ca fiind o persoană cu experienţă pe pieţele financiare.

Anthony Seddon si-a facut o scurta biografie, spunand ca lucreaza ca avocat de 20 de ani în Londra, unde încă are un birou, dar ca din 1990 a decis sa plece la Praga unde a deschis primele birouri de avocatură, „ca urmare a ceea ce s-a întâmplat în anii ’90 şi a modului în care ţările din blocul comunist s-au descurcat în procesul de privatizare”. A dorit sa puncteze faptul ca a reprezentat clienţi foarte importanţi din diferite ţări şi a lucrat în parteneriat cu întreprinzători locali pentru dezvoltarea afacerilor din ţările respective. Nu a dat insa mai multe amanunte.

Despre privatizarea Oltchim, el a explicat ca a fost intrebat in septembrie, daca poate să asigure asistenţă financiară . „În luna septembrie am fost întrebat dacă clienţii mei ar fi interesaţi de acest proces de privatizare. Nu am fost întrebaţi de bani, dar cei cu care am colaborat în cazul privatizărilor de stat îşi finanţează singuri proiectele în ceea ce priveşte un proces de privatizare. Ceea ce ni s-a cerut a fost o asistenţă financiară în ce priveşte acest proces de privatizare, de manageriere, de asistenţă managerială absolut necesară în repunerea pe picioare a Oltchim. Discuţiile purtate nu au avut nicio legătură cu politica. Nici eu, nici asociaţii mei nu avem niciun interes şi ei nicidecum nu vor să se implice în plan politic. Interesul nostru este pur economic”, a spus Anthony Seddon.

Referitor la esecul privatizarii, avocatul a mentionat că au fost cateva probleme asupra cărora nu s-a căzut de acord. Este vorba despre rafinăria Arpechim, ale cărei resurse sunt foarte importante pentru producţia combinatului de la Vâlcea, dar şi datoriile pe care Oltchim le are la companiile de stat.

Jurnalistii prezenti la conferinta de presa l-au intrebat pe Diaconescu pe cine reprezintă avocatul. Omul de televiziune a evitat sa dea un raspuns clar, multumindu-se sa precizeze ca una dintre firmele reprezentate de Seddon se ocupă de redeschiderea combinatelor aflate în faliment din Europa , iar alta este un fel de consorţiu financiar specializat pe finanţarea în astfel de cazuri. Mai mult, patronul OTV a afirmat ca nu toţi partenerii săi din străinătate sunt reprezentaţi de Seddon.

La sfarsitul conferintei, Diaconescu si-a exprimat speranta ca va putea ca, pe 10 decembrie, sa-si aduca partenerii straini la Salonul Oficial de la Aeroportul Otopeni, pentru ca acestia sa povesteasca „prin ce traume au trecut” în cazul privatizării Oltchim.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos