13.7 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăEconomieDan Diaconescu vrea despagubiri de 2 miliarde euro de la statul roman

Dan Diaconescu vrea despagubiri de 2 miliarde euro de la statul roman

in:

Stiri pe acelasi subiect

Dan Diaconescu a fost reţinut pentru corupere de minore

Omul de televiziune Dan Diaconescu a fost reţinut pentru...

AI VOTAT ? DACA NU, HAI LA VOT! Vezi ce politicieni au votat pana acum si ce au declarat!

A inceput primul tur al alegerilor prezidentiale astfel ca...

MERGI DUMINICA LA VOT? Uite care este ordinea candidatilor la prezidentiale pe buletinul de vot

Primul candidat pe buletinul de vot la alegerile prezidentiale care...

SE ALIAZA PPDD-UL CU PSD-UL! CE SPUNE DRAGNEA DESPRE ACEASTA OPTIUNE!

Liderul PPDD Dan Diaconescu a declarat ca au avut...

Telenovela Dan Diaconescu- Oltchim a continuat astazi cu un nou episod. Omul de televiziune s-a prezentat la Parchetul General pentru a depune plângere penala împotriva lui Victor Ponta şi Remus Vulpescu.

El a declarat ca avocatii sai vor face demersurile necesare si se vor adresa si instantelor internationale. In stilul caracteristic, Diaconescu a mers cu “ dezvaluirile” si mai departe amenintand ca “ scoaterea sa abuziva” din privatizarea Oltchim va avea consecinte grave pentru Romania.

Daunele pe care eu si prietenii mei din străinătate cred că ar trebui să le cerem vor fi undeva la două miliarde de euro, aceasta este suma pe care noi voiam să o investim în România. Desigur, nu era vorba numai de cazul Oltchim, dar partenerii mei şi-au blocat fonduri, şi-au relocat sume, au pierdut dobânzi la depozitele la termen pe care le aveau”, a explicat Dan Diaconescu.

Dupa ce a depus plangerea penala a precizat ca în acest moment destinul celor de la Oltchim este în mâna justiţiei. “Noi credem în justiţia română, credem că se va face dreptate. Să sperăm că această privatizare a Oltchim se va termina cu happy-end, în sensul că acest combinat va reveni în mâinile poporului, se va redeschide şi angajaţii îşi vor primi salariile”, a mai spus Diaconescu.

Realizatorul tv a acuzat Guvernul Ponta ca l-a scos abuziv din cadrul licitaţiei, iar acest lucru s-a întâmplat deoarece a refuzat să dea şpagă.”Avem o mulţime de dovezi privind corupţia guvernanţilor, vom demonstra că aceştia nu au vrut nici un moment să semneze contractul de privatizare”, a mai spus Dan Diaconescu.

Plangerea OPSPI este de compententa DNA

Intre timp, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) abalizat plangerea pe care a depus-o OPSPI împotriva lui Dan Diaconescu si a ajuns la concluzia ca este de competenta DNA sa rezolve acest caz. “Din analiza plângerii depuse de OPSPI împotriva lui Dan Diaconescu rezultă că faptele atrag competenţa DNA”, precizează PÎCCJ.

“Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, Remus Vulpescu, a sesizat miercuri Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, cu privire la savarsirea de catre numitul Diaconescu Cristian Dan a infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a Statului Roman si a opiniei publice in ce priveste existenta la dispozitia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 de milioane de lei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la SC Oltchim S.A. Ramnicu-Valcea”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA). n documentul respectiv se mai precizeaza ca activitatea infractionala reclamata a fost savarsita prin multiple actiuni deliberate, avand drept scop dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al licitatiei organizate pentru privatizarea SC Oltchim S.A. si a drepturilor decurgand din aceasta calitate, de catre Diaconescu Cristian Dan. De asemenea, activitatea infractionala reclamata prezinta elemente transfrontaliere.

“In cadrul activitatii infractionale reclamate, numitul Diaconescu Cristian-Dan a utilizat inscrisuri false, pe care le-a intocmit sau obtinut de la terte persoane. Se apreciaza ca prin activitatea infractionala reclamata a fost produsa o perturbare deosebit de grava a activitatii SC Oltchim S.A. si OPSPI. Procedura de licitatie a fost organizata fara incalcarea vreunei dispozitii legale si a fost destinata sa stimuleze participarea unor investitori romani sau straini care, in colaborare cu Statul Roman, sa asigure redresarea SC Oltchim S.A. si solutionarea urgenta a problemelor sociale generate de ruinarea S.C. Olchim S.A. prin administrarea defectuoasa din ultimii ani. Intentia numitului Diaconescu Cristian-Dan, de a deturna procedura de privatizare prin inselaciune publica si uz de fals, in scopul de a obtine notorietate si, eventual, in alte scopuri ce urmeaza a fi stabilite de autoritati, nu era previzibila si nu a putut fi constatata oficial inaintea zilei de luni, 01 octombrie 2012, cand activitatea infractionala a numitului Diaconescu Cristian Dan a si fost stopata”, mai scrie in comunicat.

Dan Diaconescu a castigat saptamana trecuta licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat. Contractul de privatizare nu a fost incheiat, intrucat Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri.

 

Ultimele stiri