Acasă Maramures SFANTA EVAZIUNE FISCALA! Maica stareta Mina de la Oradea a fost TRIMISA...

SFANTA EVAZIUNE FISCALA! Maica stareta Mina de la Oradea a fost TRIMISA in judecata pentru SPALARE DE BANI!

25

Maica stareţă din Oradea, acuzată că ar fi spălat bani cu ajutorul mănăstirii, ajunge astăzi în faţa instanţei. Banii, un milion de lei, ar fi provenit din evaziune fiscală.

În urma dezbaterilor, care s-au finalizat la începutul acestei săptămâni la Curtea de Apel Târgu Mureş, magistraţii au stabilit că probele strânse şi rechizitoriul întocmit în caz de procurorii DIICOT sunt legale şi, ca atare, procesul poate începe.

Maica Mina este acuzată de constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani în formă continuată. Mai exact, mănăstirea a cărei stareţă era, primea, periodic sponsorizări de la o companie farmaceutică, însă, ulterior, banii erau viraţi în conturile unor salariaţi de încredere ai firmei, sub diverse pretexte, ca de pildă achiziţie de tablă sau lemn pentru iconostas, anunta stiripesurse.ro.

La rândul lor, angajaţii firmei, care jucau rolul de furnizori ai acestor mărfuri, ridicau banii şi îi returnau companiei farmaceutice.

Totul a fost făcut pentru a acoperi faptul că lanţul de farmacii din Târgu Mureș recompensa medicii, la negru, pentru că trimiteau pacienții la farmaciile firmei.

În dosar, alături de Maica Maria Bădilă urmează să fie judecaţi compania Ropharma, patru dintre angajaţii societăţii – Michael Vartic (director Ropharma, sucursala Tg. Mureş), Ionuţ Scorţanu (contabil-şef, Bacău), Mărioara Bojan (şef serviciu Resurse Umane, Tg. Mureş) şi Luminiţa Cioloca (contabil şef, Tg. Mureş) -, plus patronul farmaciilor Fontana şi Mig Farm, Ciprian Niţulescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos