23.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăEconomieSfatul lui Adrian Vasilescu, BNR, pentru toti romanii cu credite: Ganditi-va tehnic,...

Sfatul lui Adrian Vasilescu, BNR, pentru toti romanii cu credite: Ganditi-va tehnic, in momentul de fata asistam la un RECORD al cotatiei!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Scumpiri pe banda rulantă în 2024

Managerii de întreprinderi din economia românească nu văd cu...

Salariul minim va creşte la 3.300 de lei brut. Cât va ajunge să fie la 1 ianuarie

Guvernul a agreat să majoreze salariul minim pe economie,...

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, a vorbit despre o eventuală convertire în lei a creditelor în franci elvetieni si le-a dat un sfat romanilor care au luat astfel de credite.

”Gândiţi-vă tehnic, în momentul de faţă, cursul francului este foarte ridicat, e, practic, un record al cotaţiei francului elveţian. Nu cred că ar fi convenabil pentru cineva să îşi facă acum conversia la acest nivel foarte ridicat şi vreau să vă spun că indiferent ce se spune prin piaţă, directiva europeană care a fost dată în 2014 şi care are aplicabilitate ca termen final de aplicabilitate martie 2016, cum spunea un avocat şi făcea trimitere la mine – „spun să audă şi domnul Vasilescu” -, această directivă poate fi aplicată de mâine sau de astăzi. Bine, nici nu e nevoie de această directivă, pentru că problema deschiderii pieţelor noastre către conversie nu este o problemă, de fapt. Orice bancă poate să facă conversia astăzi, dar directiva asta spune aşa: „Conversia să se facă la cursul din ziua la care se face conversia”. Asta e directiva; aşa că cei care vor conversie la curs istoric sau spun fel de fel de amendări, de pildă cursul istoric la care să se aplice o creştere de 20%, toate astea n-au cum să fie aplicate în momentul de faţă. Convertibilitatea aşa se face…”, a declarat Vasilescu, pentru Rador.

Ultimele stiri