Acasă Sanatate Sforai noaptea? Vezi ce se intampla in corpul tau in timpul somnului!

Sforai noaptea? Vezi ce se intampla in corpul tau in timpul somnului!

1406

Sforaitul in somn nu este un fenomen iesit din comun, avand in vedere ca aproximativ 40% din oameni au aceasta problema atunci cand dorm. Unii specialistii spun ca acest zgomot este inofensiv, altii sustin ca ar putea sa ofere indicii in legatura cu anumite afectiuni ale corpului.

Descopera de ce sforaim, ce se intampla in corpul nostru in acel timp si la ce am putea apela pentru a remedia problema!

De ce sforaim?

Sforaitul nu ii afecteaza doar pe cei din jur, ci si pe persoana in cauza, desi nu pare posibil acest lucru. Persoanele care se confrunta deseori cu acest fenomen in timpul somnului pot manifesta cu oboseala, iritabilitate, pierderi de memorie, depresie si probleme de concentrare. Mai mult decat atat, sforaitul poate fi unul dintre simptomele afectiunii numite apnee obstructiva de somn, adica intreruperea respiratiei.

Daca te intrebi de ce sforaim, afla ca exista mai multe cauze care stau la baza acestui fenomen, printre care:

– existenta polipilor nazali;

– alergiile;

– deviatia de sept nazal;

– depunerea grasimii in zona gatului (obezitate);

– blocarea cailor aeriene superioare in urma unor infectii si a racelilor netratate.

Ce se intampla in corp in timpul sforaitului?

Dupa ce ai citit de ce sforaim, este important sa afli si ce se intampla in corp in timpul acestui fenomen. Specialistii spun ca sforaitul inseamna intrarea in vibratie a valului palatin, mai precis a zonei de deasupra omusorului – uvula palatina, asa cum este denumit medical. Acest lucru se intampla atunci cand muschii cailor aeriene sunt prea relaxati si obstructioneaza intrarea aerului in plamani. Odata cu inaintarea in varsta, aceste probleme devin tot mai frecvente, in special dupa varsta de 35 de ani.

Mai multe pe Divahair.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos