Este cea mai răspândită boală cu transmitere sexuală din lume și îi pune pe medici în dificultate. Devine tot mai greu de vindecat și reprezintă o adevărată amenințare după ce s-au semnalat cel puțin două cazuri rezistene la cele mai puternice antibiotice. 

Printre simptomele ei se numără senzațiile de usturime și mâncărime, scurgerile purulente și chiar infertilitatea în cazul femeilor.

 Gonoreea e pe cale să devină o boală incurabilă, în condițiile în care deja au fost semnalate cazuri care n-au putut fi tratate nici cu cele mai eficiente antibiotice pe care oamenii de știință le au la dispoziție, informează Realitatea.net.

Citeste si:
O singura data e de ajuns! Daca ai avut relatii intime orale poti sa suferi de aceasta BOALA GRAVA!

Cel puțin două cazuri de gonoree din Canada au devenit incurabile,  asta după ce n-a putut fi vindecată nici după un tratament cu cefalosporine, ultima soluție pe care medicii o au în cazul BTS.

Chiar OMS a emis un avertisment cum că gonoreea este pe cale să devină incurabilă în câțiva ani, deoarece bacteriile vinovate devin din ce în ce mai puternice. Au mai fost semnalate cazuri de gonoree incurabilă în Marea Britanie, Austraia, Franța, Norvegia și Japonia.