Vasile Balint, zis Sile Camataru, era darnic cu prostituatele. Acesta le oferea cazare, protectie, haine si, in anumite situatii, vize de sedere in Romania pentru un an. Mesajul lui pentru cele care voiau sa plece din tara era „Putem sa traim bine si la noi acasa”, potrivit motivarii deciziei de arestare a acestuia.

sile camataru

Acesta a convins mai multe fete sa vina in Bucuresti, pentru a practica prostitutia. Ele primeau cazare si protectie, iar apoi Sile Camataru, alaturi de alti membri ai gruparii din care face parte, le intermedia legatura cu diverse persoane, care le plateau pentru servicii sexuale, arata judecatorul de drepturi si libertati de la Judecatoria Sectorului 1 arata, in motivarea deciziei de arestare preventiva a interlopului.

Tot Sile „a determinat-o pe o persoana de sex feminin de nationalitate columbiana sa practice prostitutia si a inlesnit practicarea prostitutie de catre aceasta persoana, prin oferirea cazarii, hainelor si vizei de sedere pe o perioada de un an in Romania si postarii anuntului pe internet cu privire la practicarea actelor sexuale contra cost”, se mentioneaza in documentul citat.

Totodata, in motivare se face referire la mai multe discutii prezentate pe larg in referatul cu propunerea de arestare, intocmit de procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1. Intre acestea se numara o conversatie pe care Sile Camataru o are cu una dintre tinere, din care rezulta ca ea trebuia sa plece in Anglia, cu un amic. In acest context, Vasile Balint incearca sa o convinga pe prostituata sa ramana in tara, spunandu-i „Un jucator bun joaca bine pe orice teren” si „Putem sa traim bine si la noi acasa”.

Dintr-o alta discutie, interlopul afla ca tanara a plecat la o nunta in orasul Deva si „devine deranjat de faptul ca nu i-a spus anterior” despre aceasta deplasare. „Tu sa te gandesti bine pana luni si daca vrei sa jucam impreuna trebuie sa stiu de tine tot timpul si sa ma asculti”, i-a spus Sile Camataru tinerei.

Judecatorul subliniaza, tot in motivare, ca Sile Camataru si ceilalti membri ai gruparii „actionau dupa un plan elaborat, folosind un limbaj codificat pentru a face dificila activitatea organelor de cercetare penala in cazul in care ar fi fost urmariti”. Astfel, intr-una dintre discutiile telefonice, Vasile Balint intreaba: „Ai si tu ceva de inchiriat?”. Interlocutorul ii spune ca „are o garsoniera noua, la 150 de euro, fiind disponibila de luni, iar Balint Vasile accepta”. In plus, atunci cand una dintre prostituate se refera la banii obtinuti pentru raporturile sexuale intretinute cu diferiti clienti, ea ii spune interlopului ca „a vandut ochelari pe 5 mil”.

Vasile Balint si alti trei suspecti din acest dosar au fost arestati preventiv, sambata, de Judecatoria Sectorului 1, pentru proxenetism. In cazul altor 19 persoane retinute, instanta a dispus masura arestului la domiciliu sau controlul judiciar. Decizia Judecatoriei Sectorului 1 poate fi contestata la Tribunalul Bucuresti.

Procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 au retinut 22 de persoane in urma perchezitiilor care au avut loc vineri in Bucuresti si noua judete, la locuintele unor persoane suspectate de proxenetism si la cazinouri din Capitala, unde ar fi racolat clienti, majoritatea cetateni straini, de la care ar fi cerut intre 100 si 700 de euro pentru a intretine acte sexuale cu prostituate.

Sursa: Mediafax