Nimeni nu are curajul să calce prin acele locuri, de frica unui animal unic în lume şi extrem de periculos. Zona de stepă, cu stâncă, nisip şi ierburi înalte din rezervaţia ”Dealul lui Dmnezeu”, în apropiere de Uricani (la 35 de kilometri de Iaşi), este considerată leagănul unor făpturi extraordinare, care şi-ar putea afla locul în mitologii.

 Puțini oameni le-au văzut, și asta nu neapărat pentru că s-au temut de dintele lor ascuțit cu otravă (deși este și acesta un real impediment). Însă animalele la care facem referinre au capacitatea de a se camufla foarte ușor, astfel încât nu le deosebești lesne de solul pe care se târâie (ceea ce ar putea constitui, de fapt, un pericol în plus pentru aceia care se aventurează prin acele locuri). Pe de altă parte, vorbim de un număr restrâns de exemplare, care trăiesc într-un spațiu endemic rezervat lor de mii de ani, motiv pentru care sunt și protejate de lege. Cei care reușesc totuși să le vadă pot depune mărturie că întâlnirea cu aceste ființe este una marcată de curiozitate, extaz și spaimă, scrie antenasatelor.ro.

Citeste si:

VIDEO – O sa ti se ridice parul pe tine! CADE in mijlocul unei gropi cu serpi veninosi si scapa!

Ai auzit de ”Templul Dorintelor” sau ”Templul Rugaciunilor Implinite”? De 7000 de ani este locul magic din Romania!


Este vorba despre o specie unică de reptile, care se găsește numai în România – și pe care unii o identifică cu șarpele biblic (poate de aceea locul se va fi numit și ”Dealul lui Dumnezeu”!). Alte legende spun că ar putea fi din neamul balaurului spintecat de Sfântul Gheorghe.

Vipera-de-stepă – numele comun sub care este cunoscut acesta – face parte din specia Ursinii moldavica și se întâlnește numai în Moldova, în arealul descris. Iese din hibernare în lunile martie-aprilei, după care năpârlesc și urmează perioada de reproducere.