Acasă Prahova Singurul loc din Romania unde strugurii raman INTACTI un an intreg! Nu...

Singurul loc din Romania unde strugurii raman INTACTI un an intreg! Nu au NICIUN CONSERVANT!

6326

Depozitați în camere speciale, fără utilizarea noilor tehnologii. Mulți vor crede că e o înșelătorie, însă acesta e un truc moștenit din generație în generație. Dacă ai rude în Ploiești, roagă-i neapărat să-ți trimită câțiva struguri delicioși procurați de la piață.

În comuna Tătaru, strugurii sunt depozitați în camere speciale, cu ventilație naturală, unde temperatura se menține constantă tot timpul anului. Astfel se explică de ce și iarna, în piețele din Ploiești ajung struguri românești, care arată impecabil, scrie observatorulph.ro

Autoritățile locale susțin că strugurii sunt depozitați din luna august și până în lunile aprilie-mai ale anului urmator, păstrându-și proprietăţile și gustul aromat.

Potrivit site-ului Primăriei Tătaru:
“Suntem unici in tara!
Strugurii nostri sunt singurii struguri românesti care se comercializeaza in pieţele din marile oraşe ale ţării incepând din luna august si până in lunile aprilie-mai ale anului urmator, pastrându-si proprietăţile si gustul aromat.

Conservarea strugurilor de masa în camere cu ventilaţie naturală se face printr-o metoda traditioanala, mostenita din generatie in generatie. Ii conservam de mult timp insa, primele documente care vorbesc despre aceasta dateaza din anul 1927 facand referire la comuna Udresti actualmente Tataru.

Metoda este eficienta numai in cazul strugurilor obtinuti in conditiile pedoclimatice ale comunei noastre. S-au facut experiente pe struguri proveniti din alte podgorii si s-a constatat ca acestia nu au rezistat.

Intre anii 1964-1968 au fost construite in localitate doua depozite cu racire naturală şi o capacitate de 150-200 tone fiecare”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos