Acasă ACTUALITATE Situatia este atat de disperata in Italia, incat oamenii stau la coada...

Situatia este atat de disperata in Italia, incat oamenii stau la coada in masini sa fie tratati

433

Îngenuncheată în primăvară de pandemie, Italia este din nou pe marginea prăpastiei. Scene șocante au fost surprinse într-un spital din Napoli.

Un bărbat care aștepta să i se facă un test COVID și-a găsit sfârșitul pe podeaua unei toalete.

În acest timp, holul unității de primiri urgențe a spitalului era plin de oameni pe tărgi, unii dintre ei aproape leșinați. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

„Acest om a murit. Acesta este spitalul Cardarelli. Ne aflăm la unitatea de primiri urgențe. Această femeie stă în propriile resturi. Nu știu dacă e moartă sau vie. Despre doamna de acolo nu știm nimic”, a relatat cel care a filmat scena.

Din păcate, nu e singura scenă care arată că peninsula se apropie din nou de un punct critic. Zeci de mașini cu persoane bolnave stau la coadă în fața spitalelor pline. Și fiindcă unii dintre pasageri respiră cu mare greutate, medicii le aduc butelii cu oxigen până ce se eliberează un loc unde să poată fi primiți.

„Primim pacienții care vin de acasă cu mijloace proprii, le acordăm o asistență medicală inițială, facem un pre-triaj. Le măsurăm parametrii vitali, iar pacienților cu saturație mică a oxigenului din sânge le dăm oxigen și primele îngrijiri pentru a evita ca starea lor să se agraveze”, explică Giovanni Broscritto – infirmier la Spitalul Cotugno din Napoli. 

– De când sunteți aici?

– De 24 de ore. Am dormit în mașină.

– Ați dormit în mașină aici la spital azi-noapte?

– Da, în mașină. De 24 de ore sunt la coadă. Asistentul-șef spune că trebuie să așteptăm aici, pentru că au multe coduri roșii. Am primit asistență. Ies la fiecare oră cu aparatura, ne măsoară saturația sângelui, ne iau temperatura, explică o femeie.

Citeste mai multe pe digi24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedent„Ultima magarie comisa de Dorneanu”. CCR prinsă cum susține pe față PSD, fără argumente!
Articolul următorMentalitate de lider PSD! Buzatu catre Bolojan: „Cine esti tu sa trimiti acasa jumatate dintre salariatii Consiliului Judetean?”