Acasă International Somajul in UE, la noi cote record

Somajul in UE, la noi cote record

46

Ratele somajului din zona euro si Uniunea Europeana (UE) au atins niveluri record in august, intrucat criza datoriilor impinge economia uniunii monetare spre recesiune si determina companiile sa desfiinteze locuri de munca. {omajul pentru august s-a situat la 11,4% pentru zona euro in august, potrivit Bloomberg, iar la nivelul UE a fost de 10,5%. Ambele rate sunt egale cu luna iulie, pe care biroul de statistica al Comisiei Europene, Eurostat, a revizuit datele anuntate initial, de 11,3% pentru zona euro si 10,4% pentru UE.

 

Potrivit estimarilor Eurostat pentru august, numarul somerilor s-a situat la 25,47 milioane de persoane, din care 18,2 milioane in zona euro.

 

Companiile europene amana decizii pentru investitii si angajari, din cauza perspectivelor de recesiune, a masurilor de austeritate aplicate la nivelul regiunii si a incetinirii cresterii economice. Asteptarile economice slabe au determinat companii din Franta si Germania, precum Deutsche Bank, PSA Peugeot Citroen si Air France- KLM sa desfiinteze mii de posturi.

 

„Pur si simplu nu este destula crestere economica in zona euro pentru a crea suficiente locuri de munca, iar rata somajului inca nu a ajuns la punctul maxim”, a declarat Thomas Costerg, economist la Standard Chartered Bank.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos