Intra in contact cu noi

International

Somajul in UE, la noi cote record

Publicat cu

pe

Ratele somajului din zona euro si Uniunea Europeana (UE) au atins niveluri record in august, intrucat criza datoriilor impinge economia uniunii monetare spre recesiune si determina companiile sa desfiinteze locuri de munca. {omajul pentru august s-a situat la 11,4% pentru zona euro in august, potrivit Bloomberg, iar la nivelul UE a fost de 10,5%. Ambele rate sunt egale cu luna iulie, pe care biroul de statistica al Comisiei Europene, Eurostat, a revizuit datele anuntate initial, de 11,3% pentru zona euro si 10,4% pentru UE.

 

Potrivit estimarilor Eurostat pentru august, numarul somerilor s-a situat la 25,47 milioane de persoane, din care 18,2 milioane in zona euro.

 

Companiile europene amana decizii pentru investitii si angajari, din cauza perspectivelor de recesiune, a masurilor de austeritate aplicate la nivelul regiunii si a incetinirii cresterii economice. Asteptarile economice slabe au determinat companii din Franta si Germania, precum Deutsche Bank, PSA Peugeot Citroen si Air France- KLM sa desfiinteze mii de posturi.

Reclama

 

„Pur si simplu nu este destula crestere economica in zona euro pentru a crea suficiente locuri de munca, iar rata somajului inca nu a ajuns la punctul maxim”, a declarat Thomas Costerg, economist la Standard Chartered Bank.

Continua sa citesti
Reclama
Click pentru comentarii

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

International

Polonia avertizeaza: Rusia ar putea ataca NATO in mai putin de 36 de luni!

Publicat cu

pe

Agentia de Securitate Nationala a Poloniei estimeaza ca Rusia ar putea ataca NATO in mai putin de 36 de luni, a declarat seful Biroului pentru Securitate Nationala al tarii intr-un interviu acordat media polonez Nasz Dziennik pe 2 decembrie.

Predictia agentiei de securitate nationala vine ca raspuns la un raport publicat de think tank-ul german DGAP, care avertizeaza natiunile occidentale ca Rusia poate lansa un atac direct impotriva NATO in „in doar sase pana la 10 ani” – o evaluare cu care Securitatea Nationala a Poloniei nu este de acord. De la inceputul invaziei pe scara larga a Ucrainei de catre Rusia, Rusia a amenintat in mod regulat Polonia si statele baltice cu forta militara, in timp ce zdrangani sabia folosind arme nucleare de mai multe ori.

„Daca dorim sa evitam razboiul, tarile NATO de pe flancul estic ar trebui sa adopte o perioada mai scurta, de trei ani, pentru a se pregati pentru confruntare”, a declarat Jacek Siewiera, seful Biroului de Securitate Nationala. Siewiera a sugerat ca Rusia ar putea viza un membru al aliantei NATO din Europa de Est, inclusiv tari precum Polonia, Estonia, Romania si Lituania. Pentru a consolida capacitatile de aparare ale regiunii, el si-a exprimat sprijinul pentru cresterea dimensiunii armatei poloneze.

La inceputul acestui an, alianta NATO a fost extinsa odata cu adaugarea Finlandei la alianta natiunilor. Suedia vecina este, de asemenea, pe punctul de a adera la NATO si este de asteptat sa faca acest lucru in lunile urmatoare.

Reclama
Continua sa citesti

International

Criza majora in finantarea Ucrainei: ”Am ramas fara bani – si aproape fara timp”

Publicat cu

pe

Ceea ce parea doar o atitudine de moment in urma cu peste 45 de zile cand membrii congresului SUA nu cadeau de comun acord asupra ajutorului militar acordat Ucrainei a devenit o certitudine. Ucraina poate ramane fara sprijinul financiar american in mijlocul iernii si cu o situatie precara pe front.

Directorul pentru buget al Casei Albe, Shalanda Young, a avertizat luni, intr-o scrisoare adresata presedintelui republican al Camerei Reprezentantilor, Mike Johnson, si altor lideri ai Congresului, ca Statele Unite sunt in criza de timp si de bani pentru a ajuta Ucraina sa lupte in razboiul cu Rusia, relateaza Reuters, potrivit news.ro.

Shalanda Young a declarat intr-o scrisoare publicata de Casa Alba ca intreruperea finantarii si a fluxului de arme catre Ucraina ar creste probabilitatea unor victorii rusesti. „Vreau sa fiu clara: fara o actiune a Congresului, pana la sfarsitul anului vom ramane fara resurse pentru a achizitiona mai multe arme si echipamente pentru Ucraina si pentru a furniza echipamente din stocurile militare americane”, a scris ea.

„Nu exista o bagheta magica pentru fonduri disponibile, ca sa facem fata acestui moment. Am ramas fara bani – si aproape fara timp”, avertizeaza ea.

Reclama

Administratia presedintelui Joe Biden a cerut in octombrie Congresului aproape 106 miliarde de dolari pentru a finanta planuri ambitioase pentru Ucraina, Israel si securitatea frontierelor americane.

Republicanii controleaza Camera Reprezentantilor cu o majoritate redusa, iar finantarea pentru Ucraina a devenit controversata din punct de vedere politic in cazul unor alesi de dreapta.

Continua sa citesti

International

Incident grav in YEMEN! Dupa ce au sechestrat o nava comerciala rebelii ataca o nava de razboi americana!

Publicat cu

pe

La numai doua saptamani dupa ce rebelii houthi au luat cu asalt o nava comerciala israeliana la Marea Rosie, acestia s-au napustit asupra distrugatorului american USS Carney.

Yemen a atacat o nava de razboi americana si mai multe vase comerciale. O drona a fost interceptata de catre SUA.

Pentagonul este la curent cu informatiile potrivit carora o nava de razboi americana a fost atacata in Marea Rosie.
Pentagonul a declarat ca este la curent cu informatiile potrivit carora o nava de razboi americana si mai multe nave comerciale au fost atacate in Marea Rosie.

„Suntem constienti de rapoartele privind atacuri asupra navei USS Carney si a unor vase comerciale in Marea Rosie si vom furniza informatii pe masura ce acestea vor fi disponibile”, a adaugat Pentagonul.

Reclama

Un oficial american, care a vorbit sub protectia anonimatului, a declarat pentru AP ca atacul a inceput in jurul orei 10.00 in Sanaa, Yemen, si a durat pana la cinci ore.

Un alt oficial american a declarat pentru agentia de presa ca Carney a interceptat cel putin o drona in timpul atacului, arata news.sky.com

Pe 20 octombrie, rebelii Houthi din Yemen, insurgenta sustinuta de Iran, a declarat ca a capturat o nava israeliana in Marea Rosie, duminica. Israelul sustine ca nu e nava sa.

Reclama
Continua sa citesti

hot news