24.5 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăSocialSONDAJ: Peste 34% dintre romani sunt nemultumiti de performantele invatamantului din tara...

SONDAJ: Peste 34% dintre romani sunt nemultumiti de performantele invatamantului din tara noastra!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Peste 34% dintre romani sunt nemultumiti de performantele invatamantului din tara noastra in timp ce 29,3% apreciaza performantele ca fiind bune iar 4,6% – foarte bune, potrivit unui sondaj INSCOP Research.

Dintre cei care au considerat ca invatamantul romanesc are performante slabe si foarte slabe, 27,3% au atribuit rezultatele slabe legislatiei, 26,7% profesorilor, 19,5% elevilor, 11,7% materiilor predate si 9,7% dotarilor din scoli.

In ceea ce ii priveste pe profesori, 64% dintre respondenti au multa si foarte multa incredere, in timp ce 36% au putina si foarte putina incredere in cadrele didactice.

Legat de fenomenul scaderii promovabilitatii la bacalaureat, aproape 61% dintre romani considera ca rezultatele la acest examen arata nivelul real al pregatirii elevilor, in timp ce 32,6% cred ca ele sunt induse mai degraba de schimbarile legislative.

In ceea ce priveste clasa pregatitoare opiniile sunt echilibrat impartite. Aproape 42% dintre romani considera ca acesta este necesara, iar 40,7% sunt de parere ca este inutila.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevarul in perioada 20 – 28 aprilie pe un esantion de 1.050 de persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de +/- 3%, la un grad de incredere de 95%.

Sursa: agerpres.ro

Ultimele stiri