Acasă Stirea zilei Ministrul Educatiei vrea sa legalizeze FONDUL CLASEI!

Ministrul Educatiei vrea sa legalizeze FONDUL CLASEI!

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie a declarat ca are in plan sa dezvolte un mecanism legal prin care parintii care vor sa poata contribui financiar pentru a sprijini institutiile scolare.

„Consider ca este absolut OK ca un parinte, daca vrea, sa contribuie cu o anumita suma la scoala sa o poata face intr-un mod legal si sa o faca intr-un cont al scolii. In momentul de fata, conturile scolii sunt de fapt la primarie. Prin urmare, acea contributie de 2% din impozitul pe venit nu poate fi donata la scoala”, a declarat ministrul Educatiei Remus Pricopie la Gandul Live.

„Am discutat cu Asociatia Parintilor si cu specialistii de la Ministerul Finantelor si incercam sa identificam un mecanism prin care in fiecare scoala in parte sa existe un cont special, un cont transparent prin care parintii, profesorii sau cei care contribuie la acest cont sa poata sa obtina informatii despre bani”, a precizat ministrul.

„Cu reguli foarte clare, acest cont sa fie auditat anual, iar parintii si scoala sa decida ceea ce considera ca trebuie se faca cu acesti bani”, a spus Remus Pricopie.

Ministrul a spus ca procedurile pentru crearea conturilor scolii sunt destul de inaintate, iar cel mai devreme vor fi puse in practica in anul scolar urmator.

Sursa: rtv.net

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentTraian Basescu: Este esential ca Romania sa relanseze constructia canalelor Siret-Baragan si Bucuresti-Dunare din bani europeni!
Articolul următorSONDAJ: Peste 34% dintre romani sunt nemultumiti de performantele invatamantului din tara noastra!