Acasă Stirea zilei Spania dubla campioana mondial la handbal masculin

Spania dubla campioana mondial la handbal masculin

18

554890-spania-handbalEchipa Spaniei a reusit o veritabila demonstratie de forta in finala Campionatului Mondial disputata la Barcelona, invingand Danemarca la un scor aproape neverosimil, 35-19 (18-10).

Pe propriul teren, in Palau Sant Jordi, Spania a condus de la inceput pana la sfarsit, reusind doua reprize practic egale, cu 8 goluri diferenta: 18-10 dupa primele 30 de minute, 35-19 la final. Victoria este cu atat mai surprinzatoare prin proportiile scorului cu cat Danemarca este detinatoarea la zi a titlului european. Acesta este al doilea titlu mondial al Spaniei, dupa ce s-a in 2005, a castigat finala de la CM din Tunisia, cu 40-34 in finala in fata Croatiei, acum medaliata cu bronz, potrivit Agerpres.

Danemarca a mai pierdut o finala mondiala in 2011 (35-37 cu Franta, dupa prelungiri), in 2009 s-a clasat pe locul 4, iar in 2007 a luat medaliile de bronz.  Cu toate ca au pierdut finala, exista motive de bucurie pentru interul echipei Danemarcei, Mikkel Hansen, care a fost desemnat, cel mai bun jucator de la Campionatul Mondial de handbal masculin. De asemenea, coechipierul lui Hansen, Anders Eggert, a fost obtinut cel mai bun marcator de la Mondiale. In ceea ce priveste echipa ideala a turneului aceasta este formata din:

Extrema stanga: Timur Dibirov (Rusia);

Pivot: Julen Aguinagalde (Spania);

Extrema dreapta: Hans Lindberg (Danemarca);

Inter stanga: Alberto Entrerrios (Spania);

Centru: Domagoj Duvnjak (Croatia);

Inter dreapta: Laszlo Nagy (Ungaria)

Portar: Niklas Landin (Danemarca).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos