Acasă Politica Voiculescu fuge din nou de justitie

Voiculescu fuge din nou de justitie

28

Senatorul Dan Voiculescu a anuntat, luni, in plenul Senatului, ca demisoneaza din functie, la doar 6 zile dupa ce depusese juramantul ca senator si la o luna si jumatate de la alegerea lui in aceasta functie, pe listele USL. El si-a motivat gestul prin faptul ca in ultima perioada au existat „speculatii” cu privire la faptul ca imunitatea parlamentara pe care o presupune statutul de senator ar impiedica „actul de justitie” in cazul dosarului sau.

voicu„Am o scurta declaratie legata de faptul ca in ultimul timp se speculeaza foarte mult ca imunitatea a devenit o piedica in realizarea actului de justitie, fie ca e vorba de imunitatea parlamentara, fie ca e vorba de imunitatea prezidentiala. Pentru ca exista un dosar in justitie in care am fost implicat, a fost inclus numele meu in acest dosar, am luat decizia ca incepand de astazi, 28 ianuarie 2013, sa renunt la imunitatea parlamentara, astfel incat justitia sa poata sa-si faca datoria, ca atare demisionez din Senat”, a declarat Voiculescu.

De asemenea, presedintele Senatului Crin Antonescu a precizat ca a luat act de demisia lui Voiculescu.

Urmarea demisiei, procesul in care Voiculescu este judecat pentru fapte de coruptie se va muta din nou la Tribinalul Bucuresti. initial, acesta trebuia sa aiba loc pe 31 ianuarie de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a admis cererea procurorilor anticoruptie de urgentare a judecarii cazului.

Demisia sa determina din nou mutarea procesului sau de la instanta suprema, competenta sa judece parlamentari, la Tribunalul Bucuresti. Voiculescu a recurs la un gest similar la finalul legislaturii trecute. Practic, este pentru a treia oara in cateva luni cand procesul acestuia trebuie mutat. Senatorul Dan Voiculescu a depus, in 22 ianuarie, juramantul de credinta.

Dan Voiculescu a castigat in urma alegerilor din 9 decembrie 2012 un mandat de senator in Colegiul 8 din circumscriptia 42 Bucuresti.

Senatorul Fortei Civice Mihai-Razvan Ungureanu considera demisia senatorului USL Dan Voiculescu din Parlament drept ”o bataie de joc fara margini” la adresa Legislativului.

„Este proba evidenta a felului in care este tratata o institutie importanta pentru democratie, este vorba de legislativ si in special Senatul. Este o bataie de joc fara margini si lucrul acesta ne indeamna sa credem ca aceasta sedinta a plenului arata ca si cum ar fi fost aranjata pentru a-l vedea pe domnul Voiculescu incercand sa scape de justitie. Este incalificabil, nu am crezut ca o sa putem ajunge intr-o tara care se doreste europeana sa asistam la o asemenea bataie de joc, pe cat de transparent pe atat de lipsit de morala. Am mai asistat inca o data la o demisie, nu este nicio problema. Intarzierea intalnirii domnului Voiculescu cu Justitia”, a spus luni Ungureanu, la Palatul Parlamentului.

El a precizat ca Forta Civica il va avea candidat in sectorul 4 in colegiul 8 circumscriptia 42 pe Iulian Craciun si si-a manifestat speranta ca acesta sa fie sustinut si de celelalte formatiuni de dreapta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentStatul renunta la finantarea Autostrazii Transilvania
Articolul următorMadalina Ghenea il calmeaza pe Gerard Butler

1 COMENTARIU

  1. Nu fuge de justitie, cum gresit este titlul articolului, fuge (cine ar face altfel) de completul care l-a condamnat pe Nastase fara probe. Si asta vrea sa se mai cheme justitie. O rusine !