web hit counter
Acasă ACTUALITATE Statul pune IMPOZIT pe animalele din curte! Oamenii de la tara sunt...

Statul pune IMPOZIT pe animalele din curte! Oamenii de la tara sunt DISPERATI!

Potrivit noului Cod Fiscal, venitul obținut de pe urma animalelor, precum și impozitul aferent, se stabilesc pe baza normelor de venit estimat, pentru fiecare animal în parte. Aceste norme se stabilesc de către autoritățile locale, pentru diferitele zone din țară. 

<

De exemplu, pentru județul Vâlcea, veniturile estimate pentru acest an sunt de 280 de lei/cap de vacă, 326 de lei pe cap de bivoliță, 29 de lei pe cap de oaie/capră, 39 de lei/cap de porc îngrășat și 2,50 de lei/ cap de pasăre de curte.

Impozitul pe venit este de 16%, la care se adaugă contribuția la sigurările sociale de sănătate(CASS), de 5,5%. Prin urmare, oamenii de la tara vor ajunge sa plateasca sute de lei pentru animalele din fiecare gospodarie.

Așadar, anul acesta, în județul Vâlcea, pentru o vacă impozitul datorat statului va fi de 44,8 lei(16%), plus 15,4 lei(5,5%), adică, în total 60,2 lei. Dar, trebuie să plătești impozit doar dacă deții mai mult de 2 vaci, mai mult de 2 bivolițe, mai mult de 50 de oi/capre, mai mult de 6 porci de îngrășat sau mai mult de 100 de păsări de curte. Sub acest număr( o vacă, 49 de oi, 5 porci ș.a.m.d.) nu trebuie să plătești nici impozitul de 16% nici CASS de 5,5%, relateaza Libertatea.