Acasă Stirea zilei Steaua a ramas fara nume si emblema pe tabela de marcaj la...

Steaua a ramas fara nume si emblema pe tabela de marcaj la meciul cu CSMS Iasi

39

Echipa din Ghencea, Steaua Bucuresti, a evoluat in meciul de pe teren propriu cu CSMS Iasi,in etapa a XVII-a a Ligii I, fara insemnele clubului pe tricouri, numele si emblema lipsind si de pe tabela de marcaj. Pe tabela, in locul siglei Stelei apare doar un chenar alb pe fond negru, sub care scrie „Gazde”. In ceea ce ii priveste pe oaspeti, pe tabela apar emblema si numele CSMS Iasi.

steaua emblema

De asemenea, fotbalistii Stelei nu au insemnele clubului nici pe echipamentul de antrenament si nici pe cel de joc. Pe echipamente s-a lipit o banda adeziva neagra pentru a se acoperi insemnele FC Steaua. Iar crainicul de la stadionul Stelei nu a folosit numele echipei, ci titulatura „formatia campioana”.

Numele Steaua si sigla gruparii bucurestene lipsesc si de pe foaia de joc, iar conducerea clubului a luat decizia sa acopere numele echipei cu banda neagra inclusiv pe imbracamintea oficialilor.

Cei aproximativ 300 de suporteri stelisti de la peluza au afisat un banner cu mesajul: „Istoria traieste prin noi” si au scandat la inceputul meciului „Romania”. Ei au mai scandat: „Steaua suntem noi”.

Pe de alta parte, la stadionul Steaua instalatia de nocturna functioneaza doar pe trei stalpi, unul fiind oprit.

Presedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argaseala, declarase ca Steaua va juca meciul cu CSMS Iasi in echipamentul de deplasare, fara emblema clubului pe tricouri si doar cu insemnele sponsorului tehnic si ale sponsorului principal.

Argaseala a precizat ca a trimis o adresa la MApN, iar in cursul zilei de luni se va intalni cu reprezentantii acestui for pentru a negocia conditiile folosirii insemnelor clubului.

„Duminica vom pune in aplicare hotararea. Nu vom mai folosi cuvantul Steaua pe echipament si vom juca in tricourile galbene, de deplasare. Am trimis o adresa la MApN prin care am solicitat sa ne intalnim in cursul zilei de luni si ne vom intalni pentru a stabili conditiile in care vom putea folosi emblema si insemnele clubului. Nu se pune problema sa nu putem folosi numele. Suporterii sa stea linistiti”, a declarat Argaseala.

Instanta suprema a anulat, miercuri, printr-o decizie irevocabila, marca Steaua Bucuresti inregistrata de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, in procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat, prin decizia de miercuri, marca Steaua Bucuresti inregistrata sub nr. 061735 in 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA.

Clubul de fotbal detinut de Gigi Becali a fost actionat in instanta in 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucuresti, care a cerut anularea marcii inregistrate de cel dintai.

Tribunalul Bucuresti a respins aceasta cerere, in 17 aprilie 2012, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, in 20 decembrie 2013.

ICCJ a pronuntat miercuri o decizie finala in acest proces, dand castig de cauza Clubului Sportiv al Armatei. Acesta a fost reprezentat de firma de avocatura Milcev Burbea, specializata in litigii pe proprietate intelectuala.

Printre paratii din dosar a fost si producatorul de vinuri SC Ostrovit SA. Instanta suprema a decis si anularea contractului de licenta incheiat de aceasta societate cu clubul de fotbal, in 2011, pentru folosirea marcii Steaua pe eticheta unor produse.

FC Steaua a anuntat, tot joi, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, ca echipa isi va continua parcursul in competitiile interne si internationale, precizand totodata ca va duce la indeplinire hotararea ICCJ privind marca Steaua.

„In urma deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie din data de 03.12.2014, referitoare la anularea marcii Steaua Bucuresti, va facem cunoscut ca am luat la cunostinta si am demarat toate diligentele in vederea ducerii la indeplinire a acestei hotarari. In aceeasi masura, ii asiguram pe suporteri si pe iubitorii de fotbal ca echipa noastra isi va continua parcursul in competitiile interne si internationale”, se arata in comunicatul postat pe site-ul oficial al Stelei.

Sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos